Till toppen

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Få fri hemleverans när du handlar för minst 1000 kr

Ingefära

Ingefära

När det kommer till hälsotrender så är ingefära här för att stanna! Ingefära finns både i grönsaksdisken och på apoteket, och inom den kinesiska medicinen används ingefära vid förkylning, magproblem och illamående. Redan på 1300-talet bakade svenska nunnor pepparkakor i medicinskt syfte.

Näring och bioaktiva ämnen i ingefära

Den tjocka, aromatiska jordstammen är en fantastisk smaksättare som är fullpackad med näringsämnen av olika slag. Vi använder oss av ingefära från Peru eftersom den peruanska ingefäran har en överlägsen styrka och smak.

I ingefäran finns bland annat kalium och magnesium, men det som gör ingefäran speciell är framförallt att den är den rik på ämnen som gingeroler och shogaoler. Den flyktiga oljan zingiberol ger ingefäran dess karaktäristiska arom.

Eftersom våra produkter är klassade som livsmedel är det vi får säga om deras hälsoeffekter strängt begränsat. Vill du veta mer om de råvaror vi använder och vad de kan vara bra för, hänvisar vi dig därför till att själv söka information på internet eller på annat sätt. Här kan du läsa mer om reglerna kring närings- och hälsopåståenden.

Ingefärsshot, ingefärste eller ingefärsjuice

Hos oss hittar du ingefära i RÅ Frisk, RÅ Gurkmeja och – såklart – RÅ Ingefära.

RÅ Ingefära innehåller hela 32 % ingefära och är perfekt att dricka som shot. Den är också utmärkt att använda för att göra ingefärste. Blanda en skvätt RÅ Ingefära med varmt vatten för ett värmande te som river riktigt skönt i halsen. Om du vill ha lite sötma kan du tillsätta en sked honung.

RÅ Gurkmeja innehåller 10 % ingefära och passar utmärkt att dricka som morgonjuice eller shot. Om du tycker ingefärans hetta blir lite för mycket kan du blanda ut den med vatten eller RÅ Äppelmust för en mildare smak.

För dig som bara vill känna en liten antydan av ingefära är RÅ Frisk ett jättebra alternativ! RÅ Frisk innehåller bara 2 % ingefära som tillsammans med solmogna citroner blir en läskande god dryck. RÅ Frisk passar bäst att blanda ut med vatten och dricka som törstsläckare – eller allra helst med kolsyrat vatten för en helt naturlig läsk utan tillsatt socker och andra tillsatser.

Köp nyttig ingefärsjuice och ingefärsshots online

Upplev ingefärans goda smak och och få i dig dess nyttiga ämnen genom att dricka ingefärsjuice eller ingefärsshot. Vi har ett varierat sortiment av ingefärsdrycker där vi har tagit tillvara de positiva egenskaperna hos den tropiska örten.

Börja dagen med en ingefärsshot eller ett glas juice. Njut av drycken som den är direkt från flaskan eller blanda med kolsyrat vatten för en hemmagjord ginger beer – en fräsch och svalkande dryck perfekt för varma sommardagar. Gör ett bra val och handla nyttig ingefärsjuice att dricka varje dag. 

Hur smakar ingefära?

Ingefära har en kryddig, lite söt smak med ett härligt sting. Växten kommer ursprungligen från Sydostasien och odlas idag i länder med tropiskt klimat. Stjälken och blommorna kan bli upp till en meter höga, men det är dess aromatiska rotstam som vi använder för att skapa god ingefärsjuice.

I vårt sortiment finns ingefärsdryck med hela 32 procent ingefära samt olika mildare smakkombinationer med exempelvis citron, gurkmeja, morot eller rödbeta. Välj shot på 65 ml, glasflaska på 50 cl eller praktisk bag-in-box på 3 liter.

Vi pastöriserar våra produkter för att ge en lång hållbarhet. Våra produkter är helt osötade och alla på glasflaska och bag-in-box är helt utan tillsatser. I våra små shotflaskor av plast har vi tillsatt konserveringsmedel. Här kan du läsa mer om hur pastörisering går till och hur näringsämnena påverkas.

Visa som Rutnät Lista

13 Varor

Per sida
Fallande ordning
  1. RÅ | Ingefära på shot, 65 ml Ingefära på shot, 65 ml
    65 ml
    20,00 kr
Visa som Rutnät Lista

13 Varor

Per sida
Fallande ordning
© WellNOx Health AB (556961-4489). Hagagatan 4, 602 15 Norrköping.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.