Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 350 kr

Vinterkampanj! Upp till 40 % rabatt på alla boxar – från 99 kr! Till kampanjen→

Ingefära

Ingefära

När det kommer till hälsotrender så är ingefära här för att stanna! Ingefära finns både i grönsaksdisken och på apoteket, och inom den kinesiska medicinen används ingefära vid förkylning, magproblem och illamående. Redan på 1300-talet bakade svenska nunnor pepparkakor i medicinskt syfte.

Näring och bioaktiva ämnen i ingefära

Den tjocka, aromatiska jordstammen är en fantastisk smaksättare som är fullpackad med näringsämnen av olika slag. Vi använder oss av ingefära från Peru eftersom den peruanska ingefäran har en överlägsen styrka och smak.

I ingefäran finns bland annat kalium och magnesium, men det som gör ingefäran speciell är framförallt att den är den rik på ämnen som gingeroler och shogaoler. Den flyktiga oljan zingiberol ger ingefäran dess karaktäristiska arom.

Eftersom våra produkter är klassade som livsmedel är det vi får säga om deras hälsoeffekter strängt begränsat. Vill du veta mer om de råvaror vi använder och vad de kan vara bra för, hänvisar vi dig därför till att själv söka information på internet eller på annat sätt. Här kan du läsa mer om reglerna kring närings- och hälsopåståenden.

Ingefärsshot, ingefärste eller ingefärsjuice

Hos oss hittar du ingefära i RÅ Frisk, RÅ Guld, RÅ Grönkål och – såklart – RÅ Ingefära.

RÅ Ingefära innehåller hela 32 % ingefära och är perfekt att dricka som shot. Den är också utmärkt att använda för att göra ingefärste. Blanda en skvätt RÅ Ingefära med varmt vatten för ett värmande te som river riktigt skönt i halsen. Om du vill ha lite sötma kan du tillsätta en sked honung.

RÅ Guld och RÅ Grönkål innehåller både 10 % ingefära, och passar utmärkt att dricka som morgonjuice. Om du tycker ingefärans hetta bli lite för mycket kan du blanda ut juicen med vatten för en mildare smak.

För dig som bara vill känna en liten antydan av ingefära är RÅ Frisk ett jättebra alternativ! RÅ Frisk innehåller bara 2 % ingefära som tillsammans med solmogna citroner blir en läskande god dryck. RÅ Frisk passar bäst att blanda ut med vatten och dricka som törstsläckare – eller allra helst med kolsyrat vatten för en helt naturlig läsk utan tillsatt socker och andra tillsatser.

Vi pastöriserar våra produkter för att ge en lång hållbarhet. Våra produkter är helt osötade och alla på flaska och bag-in-box är helt utan tillsatser. I våra små shotflaskor av plast har vi tillsatt konserveringsmedel. Här kan du läsa mer om hur pastörisering går till och hur näringsämnena påverkas.

Visa som Rutnät Lista

12 Varor

Per sida
Fallande ordning
  1. Prova-på-paket, höstens nyheter 2021, 5 flaskor, 50 cl Prova-på-paket, höstens nyheter 2021, 5 flaskor, 50 cl
    5 flaskor
    Reducerat pris 189,00 kr Ordinarie pris 248,00 kr
Visa som Rutnät Lista

12 Varor

Per sida
Fallande ordning
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.