Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Datan vi samlar in används för att förbättra webbplatsen och för personifierade annonser. - Läs mer - OK

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Försommar-REA – upp till 60 % rabatt på ALLA boxar! Köp nu→

Havtorn

Havtorn

Havtornsbären har länge använts som hälsokost och naturmedicin. De uppskattas för sin syrliga friska smak som många beskriver som exotisk, trots att havtornsbuskar kan hittas vildväxande vid de svenska kusterna.

Havtorn är en taggig buske eller ett litet träd som är mycket tåligt mot både kyla, sol och torka. Dess små lysande orange bär är svårplockade men väl värda att ta vara på.

Havtornsbären är fulla med intressanta ämnen

Bioaktiva ämnen finns i hela växten. Det gäller även de silvriga bladen som kan användas till te. Havtornsbären innehåller bland annat vitaminerna A, E och K, järn, essentiella fettsyror, växtsteroler, flavonoider och karotenoiderna betakaroten och lykopen. Många av ämnena i havtorn har antioxidativa effekter. Sammansättningen av ämnen i havtornsbäret är unik, och tillsammans förstärker de varandras effekter.

Eftersom våra produkter är klassade som livsmedel är det vi får säga om deras hälsoeffekter strängt begränsat. Vill du veta mer om de råvaror vi använder och vad de kan vara bra för, hänvisar vi dig därför till att själv söka information på internet eller på annat sätt. Här kan du läsa mer om reglerna kring närings- och hälsopåståenden.

Havtorn och andra fina råvaror i gyllene juice

I vår juiceblandning RÅ Gurkmeja blandar vi i 5 % havtornsjuice vars syrliga arom ger en fin balans till smakerna från de andra råvarorna ingefära, gurkmeja, morot, äpple och päron. En härlig kombination! Drick juicen exempelvis till frukosten eller mellanmålet. RÅ Gurkmeja passar också bra som uppiggande shot. Massor med smak, inget tillsatt socker eller sötningsmedel.

Vi pastöriserar våra produkter för att ge en lång hållbarhet. Våra produkter är helt osötade och alla på flaska och bag-in-box är helt utan tillsatser. I våra små shotflaskor av plast har vi tillsatt konserveringsmedel. Här kan du läsa mer om hur pastörisering går till och hur näringsämnena påverkas.

Visa som Rutnät Lista

3 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

3 Varor

Per sida
Fallande ordning
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.