Till toppen

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Fri hemleverans när du handlar för minst 1000 kr

Havtorn

Havtorn

Havtornsbären har länge använts som hälsokost och naturmedicin. De uppskattas för sin syrliga friska smak som många beskriver som exotisk, trots att havtornsbuskar kan hittas vildväxande vid de svenska kusterna.

Havtorn är en taggig buske eller ett litet träd som är mycket tåligt mot både kyla, sol och torka. Dess små lysande orange bär är svårplockade men väl värda att ta vara på.

Havtornsbären är fulla med intressanta ämnen

Bioaktiva ämnen finns i hela växten. Det gäller även de silvriga bladen som kan användas till te. Havtornsbären innehåller bland annat vitaminerna A, E och K, järn, essentiella fettsyror, växtsteroler, flavonoider och karotenoiderna betakaroten och lykopen. Många av ämnena i havtorn har antioxidativa effekter. Sammansättningen av ämnen i havtornsbäret är unik, och tillsammans förstärker de varandras effekter.

Eftersom våra produkter är klassade som livsmedel är det vi får säga om deras hälsoeffekter strängt begränsat. Vill du veta mer om de råvaror vi använder och vad de kan vara bra för, hänvisar vi dig därför till att själv söka information på internet eller på annat sätt. Här kan du läsa mer om reglerna kring närings- och hälsopåståenden.

Havtorn och andra fina råvaror i gyllene juice

I vår juiceblandning RÅ Gurkmeja blandar vi i 5 % havtornsjuice vars syrliga arom ger en fin balans till smakerna från de andra råvarorna ingefära, gurkmeja, morot, äpple och päron. En härlig kombination! Drick juicen exempelvis till frukosten eller mellanmålet. RÅ Gurkmeja passar också bra som uppiggande shot. Massor med smak, inget tillsatt socker eller sötningsmedel.

Köp nyttig juice med havtorn online

Havtornsjuice har en god och syrlig smak och är dessutom nyttig. I RÅ Gurkmeja kombinerar vi havtornsjuice med juice från gurkmeja, ingefära och andra råvaror. Drycken är självklart osötad. Välj att få den i en glasflaska på 50 cl, en bag-in-box på 3 liter som räcker det till hela familjen eller en smidig shotflaska. Gör ett hälsosamt val och beställ en smakrik juiceblandning med havtornsjuice att njuta av med gott samvete.

Hur smakar havtornsjuice?

Havtorn är ett litet orange bär som smakar väldigt surt om det äts som det är. Havtorn tillsammans med andra råvaror i en juice ger juicen en balanserad syra och skapar en fantastisk kombination. När vi blandar havtorn med gurkmeja och ingefära får vi en härlig kombination av smaker. Drycken som innehåller havtornsbär kan drickas som den är eller blandas med en skvätt vatten för en något mildare smak.

Vi pastöriserar våra produkter för att ge en lång hållbarhet. Våra produkter är helt osötade och alla på glasflaska och bag-in-box är helt utan tillsatser. I våra små shotflaskor av plast har vi tillsatt konserveringsmedel. Här kan du läsa mer om hur pastörisering går till och hur näringsämnena påverkas.

Visa som Rutnät Lista

1 Vara

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

1 Vara

Per sida
Fallande ordning
© WellNOx Health AB (556961-4489). Hagagatan 4, 602 15 Norrköping.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.