Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 350 kr

Vinterkampanj! Upp till 40 % rabatt på alla boxar – från 99 kr! Till kampanjen→

Tranbär

Att dricka osötad tranbärsjuice är ett gammalt husmorsknep för att motverka urinvägsproblem. Tranbär tillhör samma växtfamilj som blåbär och lingon, och är liksom sina bärsläktingar rikt på antioxidanter och andra näringsämnen.

 

Tranbärsris växer på norra halvklotet, ofta på myrar och mossar och kan därför vara svårt att upptäcka. Växten sägs ha fått sitt namn från de rosa blommornas form och hur de rör sig i vinden – som en tranas huvud.

Vitaminer och bioaktiva ämnen i tranbär

Tranbär innehåller bland annat E-vitamin och är även rika på olika polyfenoler, som quercetin, antocyaniner och proantocyanidiner. Många av ämnena i tranbär har biologiska effekter och fungerar bland annat som antioxidanter.

Att ha en antioxidativ effekt innebär inte bara att stoppa fria radikaler. Andra mekanismer kan vara att hämma bildningen av fria radikaler, stimulera kroppens egen produktion av antioxidanter och justera balansen mellan fria radikaler och antioxidanter. På så sätt skyddas cellerna mot oxidativ stress.

Eftersom våra produkter är klassade som livsmedel är det vi får säga om deras hälsoeffekter strängt begränsat. Vill du veta mer om de råvaror vi använder och vad de kan vara bra för, hänvisar vi dig därför till att själv söka information på internet eller på annat sätt. Här kan du läsa mer om reglerna kring närings- och hälsopåståenden.

100 % koncentrerad tranbärsjuice

Många tranbärsdrycker på marknaden är utspädda och sötade. Vår juice RÅ Tranbär är osötad och består av 100 % koncentrerad tranbärsjuice, pressad av tranbär från Kanada. Juicen är koncentrerad fyra gånger, och en bag-in-box (3 liter) motsvarar därmed 12 liter vanlig tranbärsjuice. Osötad tranbärsjuice är ganska sur att dricka som den är, och RÅ Tranbär kan med fördel spädas med stilla eller kolsyrat vatten. Den gör sig också bra blandad i en smoothie där man vill ha en kontrast mot mjukare smaker från till exempel banan eller mjölkliknande dryck.

Vi pastöriserar våra produkter för att ge en lång hållbarhet. Våra produkter är helt osötade och alla på flaska och bag-in-box är helt utan tillsatser. I våra små shotflaskor av plast har vi tillsatt konserveringsmedel. Här kan du läsa mer om hur pastörisering går till och hur näringsämnena påverkas.

Visa som Rutnät Lista

2 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

2 Varor

Per sida
Fallande ordning
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.