Till toppen

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Fri hemleverans när du handlar för minst 1000 kr

Tranbär

Att dricka osötad tranbärsjuice är ett gammalt husmorsknep för att motverka urinvägsproblem. Tranbär tillhör samma växtfamilj som blåbär och lingon, och är liksom sina bärsläktingar rikt på antioxidanter och andra näringsämnen.

 

Tranbärsris växer på norra halvklotet, ofta på myrar och mossar och kan därför vara svårt att upptäcka. Växten sägs ha fått sitt namn från de rosa blommornas form och hur de rör sig i vinden – som en tranas huvud.

Vad är tranbär bra för?

Tranbär innehåller bland annat E-vitamin och är även rika på olika polyfenoler, som quercetin, antocyaniner och proantocyanidiner. Många av ämnena i tranbär har biologiska effekter och fungerar bland annat som antioxidanter.

Att ha en antioxidativ effekt innebär inte bara att stoppa fria radikaler. Andra mekanismer kan vara att hämma bildningen av fria radikaler, stimulera kroppens egen produktion av antioxidanter och justera balansen mellan fria radikaler och antioxidanter. På så sätt skyddas cellerna mot oxidativ stress.

Eftersom våra produkter är klassade som livsmedel är det vi får säga om deras hälsoeffekter strängt begränsat. Vill du veta mer om de råvaror vi använder och vad de kan vara bra för, hänvisar vi dig därför till att själv söka information på internet eller på annat sätt. Här kan du läsa mer om reglerna kring närings- och hälsopåståenden.

100 procent koncentrerad tranbärsjuice

Många tranbärsdrycker på marknaden är utspädda och sötade. Vår juice RÅ Tranbär är osötad och består av 100 % koncentrerad tranbärsjuice. Juicen är koncentrerad fyra gånger, och en bag-in-box (3 liter) motsvarar därmed 12 liter vanlig tranbärsjuice.

Osötad tranbärsjuice är ganska sur att dricka som den är, och RÅ Tranbär kan med fördel spädas med stilla eller kolsyrat vatten. Den gör sig också bra blandad i en smoothie där man vill ha en kontrast mot mjukare smaker från till exempel banan eller mjölkliknande dryck.

Köp tranbärsdryck och tranbärsdricka online

Tranbärsjuice har en god, syrlig smak som många uppskattar. Njut av den som måltidsdryck eller som ingrediens i smoothies. Hos oss på RÅ hittar du vår tranbärsjuice på praktisk bag-in-box, osötad och helt utan tillsatser.

Du får en dryck att njuta av med gott samvete och som smakar riktigt gott. Tranbär innehåller dessutom många näringsämnen och antioxidanter som gör kroppen glad.

Tranbär – ett hälsosamt val i din kost

Att dricka tranbärsjuice är ett gammalt husmorstips och sägs motverka urinvägsproblem. Faktum är att tranbär innehåller många bra ämnen för dig som vill ha en aktiv och hälsosam livsstil. Den tranbärsjuice vi erbjuder är ett koncentrat som ska spädas till önskad mängd, vi rekommenderar cirka fyra delar vatten till en del juice.

Njut av drycken som den är, blanda med kolsyrat vatten eller använd i en god smoothie. Ta hand om dig genom att välja näringsrik juice av 100% tranbär. Drick den själv eller ge bort som gåva till någon du bryr dig om.

Vi pastöriserar våra produkter för att ge en lång hållbarhet. Våra produkter är helt osötade och alla på glasflaska och bag-in-box är helt utan tillsatser. I våra små shotflaskor av plast har vi tillsatt konserveringsmedel. Här kan du läsa mer om hur pastörisering går till och hur näringsämnena påverkas.

Visa som Rutnät Lista

1 Vara

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

1 Vara

Per sida
Fallande ordning
© WellNOx Health AB (556961-4489). Hagagatan 4, 602 15 Norrköping.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.