Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 350 kr

Vinterkampanj! Upp till 40 % rabatt på alla boxar – från 99 kr! Till kampanjen→

Lingon

Lingon

Det får plats mycket nyttigheter i ett litet bär. Vårt eget svenska superbär har inom folkmedicinen sedan länge använts som ett medel mot urinvägs­problem, blodbrist, dålig aptit och feber.

Uppskattade ämnen i lingon

Lingon innehåller gott om E-vitamin och K-vitamin men också polyfenoler som proanto­cyanidiner och flavonoider, exempelvis quercetin, samt resveratrol. Många av lingonets ämnen samverkar och ger en hög antioxidativ effekt.

I lingon finns också höga halter av det naturliga konserveringsmedlet bensoesyra. Det är tack vare bensoesyran som sylt och saft av lingon håller så bra utan tillsatser.

Eftersom våra produkter är klassade som livsmedel är det vi får säga om deras hälsoeffekter strängt begränsat. Vill du veta mer om de råvaror vi använder och vad de kan vara bra för, hänvisar vi dig därför till att själv söka information på internet eller på annat sätt. Här kan du läsa mer om reglerna kring närings- och hälsopåståenden.

Ren lingonjuice på svenska lingon

RÅ Lingon är 100 % lingon som har vuxit vilt i våra svenska skogar. Bären fryses direkt efter plockning och rensas frysta för att sedan skickas till pressning.

Lingon och rödbeta är en populär kombo bland idrottare

Rödbetor har de senaste åren blivit otroligt populärt tack vare sina nitrater. Men även ämnet resveratrol som finns i lingon får allt mer uppmärksamhet bland idrottare och hälsomedvetna. Vi har därför valt att kombinera lingon och rödbeta i två av våra produkter – RÅ Balans och RÅ Rödbetskoncentrat.

Vi pastöriserar våra produkter för att ge en lång hållbarhet. Våra produkter är helt osötade och alla på flaska och bag-in-box är helt utan tillsatser. I våra små shotflaskor av plast har vi tillsatt konserveringsmedel. Här kan du läsa mer om hur pastörisering går till och hur näringsämnena påverkas.

Visa som Rutnät Lista

6 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

6 Varor

Per sida
Fallande ordning
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.