Till toppen

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Fri hemleverans när du handlar för minst 1000 kr

Historien bakom RÅ

När man tittar på de produkter som finns på marknaden idag är det lätt att tänka att det måste vara svårt att göra goda och näringsrika juicer utan tillsatser, konstgjorda smaker eller sötningsmedel. Men vi undrar snarare varför så många krånglar till det, när naturen är så god som den är. Vi använder oss i stället av naturliga råvaror och processer för att skapa produkter som både smakar gott och har en lång hållbarhet.

Allt började med en hjärtinfarkt

Thomas hade redan planer på att starta företag när han drabbades av en hjärtinfarkt som kom att förändra allt.
– Planen var att starta en e-handel, eftersom jag kommer från IT-branschen. Men att det skulle bli juice vi skulle sälja hade jag aldrig kunnat föreställa mig.

Hjärtinfarkten blev en väckarklocka för Thomas som började fundera över hur kost och livsstil kan påverka hälsan. Det var då han fann rödbetsjuicen. Det visade sig att det fanns mängder med studier om rödbetans effekter på kroppen. Han köpte en råsaftcentrifug och började pressa rödbetsjuice hemma i köket – och så föddes RÅ.

Bara de bästa råvarorna

Det absolut viktigaste när man gör goda och näringsrika juicer är förstås bra råvaror. I stället för att köpa in de billigaste råvarorna och sedan tillsätta smakämnen för att få dem att smaka gott, ser vi alltid till att använda råvaror av högsta möjliga kvalitet. Sedan experimenterar vi gärna med olika smakblandningar! Vår blåbärsjuice, till exempel, visade sig smaka bäst precis som den är med 100 % pressade blåbär, medan rödbetsjuicen blev som godast med lite hjälp från äppelcidervinäger eller blandad med lingon eller granatäpple.

Utan socker och sötningsmedel

I stället för att tillsätta socker eller andra sötningsmedel använder vi oss av den naturliga sötman som finns i många råvaror. I RÅ Gurkmeja har vi till exempel använt oss av äpple, päron och morot för att balansera smaken av huvudingredienserna ingefära, gurkmeja och havtorn.

Lång hållbarhet – utan tillsatser

Matsvinn är ett stort problem för vår planet, och att skapa en produkt som håller från produktion, till butikshylla och hela vägen hem till ditt skafferi kan kännas som en stor utmaning. Och ändå har hushåll fått sommarens skörd att hålla hela vintern långt innan konserveringsmedel, kyl och frys var påtänkt.

I stället för att tillsätta konserveringsmedel tar vi till ett gammalt husmorsknep och pastöriserar våra juicer, vilket ger dem en hållbarhet på över ett år i oöppnad förpackning. För att öka hållbarheten även efter öppningsdatum har vi tagit till en modernare uppfinning – bag-in-boxen. Våra bag-in-boxar är, precis som vinboxar, lufttäta även efter att de öppnats och håller därför i över en månad från öppningsdatum. De enda av våra produkter som innehåller konserveringsmedel är våra små shots på plastflaska.

En vanlig missuppfattning är att alla näringsämnen påverkas negativt vid pastörisering. Det är långt ifrån sant! Läs mer om vad som händer med näringsämnen vid pastörisering →

Det ska vara enkelt att göra hälsosamma val

Att göra hälsosamma val är inte alltid det lättaste (ni som testat att pressa er egen rödbetsjuice vet). Med RÅ vill vi göra det enklare för alla att dra nytta av det fantastiska som naturen har att erbjuda. Läs mer om våra produkter här →

 

© WellNOx Health AB (556961-4489). Hagagatan 4, 602 15 Norrköping.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.