Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 350 kr

Vinterkampanj! Upp till 40 % rabatt på alla boxar – från 99 kr! Till kampanjen→

Chili

Chili

Det finns många sorters chili som alla har olika smak och styrka. Chili innehåller ämnet capsaicin som ger den heta känslan i munnen. 

Chili, eller chilipeppar, hör till släktet spanskpeppar. Det vi brukar kallas chili är en sort av samma art som den milda paprikan, nämligen Capsicum annuum.

Uppskattad het krydda

Chili innehåller flera ämnen som har bland annat antioxidativa effekter, capsaicin är ett av dem. Mest capsaicin finns i fröfästet och fruktens mellanväggar. Hettan mäts i enheten scoville. Paprikans värde ligger på mellan noll och 100 scovillegrader, jalapeñons på 2 500–5 000 och det rena capsaicinets på 16 miljoner. Många har svårt för chilins hetta, men det går faktiskt att träna upp toleransnivån.

Eftersom våra produkter är klassade som livsmedel är det vi får säga om deras hälsoeffekter strängt begränsat. Vill du veta mer om de råvaror vi använder och vad de kan vara bra för, hänvisar vi dig därför till att själv söka information på internet eller på annat sätt. Här kan du läsa mer om reglerna kring närings- och hälsopåståenden.

Chili ger extra sting till juicen

I våra juiceblandningar RÅ Ingefära och RÅ Hibiskus ger chili det där lilla extra. En aning hetta förhöjer smaken ytterligare i dessa redan smakrika juicer. Helt utan tillsatt socker eller sötningsmedel, förstås. Läs mer om hur vi gör våra drycker utan tillsatt socker eller andra tillsatsämnen.

Vi pastöriserar våra produkter för att ge en lång hållbarhet. Våra produkter är helt osötade och alla på flaska och bag-in-box är helt utan tillsatser. I våra små shotflaskor av plast har vi tillsatt konserveringsmedel. Här kan du läsa mer om hur pastörisering går till och hur näringsämnena påverkas.

Visa som Rutnät Lista

4 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

4 Varor

Per sida
Fallande ordning
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.