Till toppen

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Fri hemleverans när du handlar för minst 1000 kr

Chili

Chili

Det finns många sorters chili som alla har olika smak och styrka. Chili innehåller ämnet capsaicin som ger den heta känslan i munnen. 

Chili, eller chilipeppar, hör till släktet spanskpeppar. Det vi brukar kallas chili är en sort av samma art som den milda paprikan, nämligen Capsicum annuum.

Uppskattad het krydda

Chili innehåller flera ämnen som har bland annat antioxidativa effekter, capsaicin är ett av dem. Mest capsaicin finns i fröfästet och fruktens mellanväggar. Hettan mäts i enheten scoville. Paprikans värde ligger på mellan noll och 100 scovillegrader, jalapeñons på 2 500–5 000 och det rena capsaicinets på 16 miljoner. Många har svårt för chilins hetta, men det går faktiskt att träna upp toleransnivån.

Eftersom våra produkter är klassade som livsmedel är det vi får säga om deras hälsoeffekter strängt begränsat. Vill du veta mer om de råvaror vi använder och vad de kan vara bra för, hänvisar vi dig därför till att själv söka information på internet eller på annat sätt. Här kan du läsa mer om reglerna kring närings- och hälsopåståenden.

Chili ger extra sting till juicen

I vår juiceblandning RÅ Ingefära ger chili det där lilla extra. En aning hetta förhöjer smaken ytterligare i denna redan smakrika juice. Helt utan tillsatt socker eller sötningsmedel, förstås. Läs mer om hur vi gör våra drycker utan tillsatt socker eller andra tillsatsämnen.

Köp god juice med chili online

I webbutiken kan du köpa RÅ Ingefära där vi har tillsatt chili för att skapa en härlig smakkombination. Den ekologiska juiceblandningen finns att köpa på 50 cl glasflaska eller 3 liters bag-in-box.

Den innehåller inget tillsatt socker eller sötningsmedel. Du kan också välja drycken RÅ Ingefärsshot i en liten plastflaska som är lätt att ta med sig och plocka fram när du behöver en energikick. Ibland är det enkelt att göra hälsosamma val!

Vad är chili bra för?

Chili har använts till mat och medicin sedan minst 8000 år. Chilin innehåller en mängd hälsosamma ämnen, bland annat capsaicin. Flera av ämnena fungerar som antioxidanter. Man använder chili och capsaicin inte bara som naturmedicin, även konventionell medicin baseras på chilins capsaicin.

Chili är en fantastisk råvara som inte bara har en stark och pepprig smak utan också fina aromer. En noga avvägd mängd chili förhöjer smaken hos andra råvaror, som i vår goda juice.

Vi pastöriserar våra produkter för att ge en lång hållbarhet. Våra produkter är helt osötade och alla på glasflaska och bag-in-box är helt utan tillsatser. I våra små shotflaskor av plast har vi tillsatt konserveringsmedel. Här kan du läsa mer om hur pastörisering går till och hur näringsämnena påverkas.

Visa som Rutnät Lista

4 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

4 Varor

Per sida
Fallande ordning
© WellNOx Health AB (556961-4489). Hagagatan 4, 602 15 Norrköping.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.