Till toppen

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Fri hemleverans när du handlar för minst 1000 kr

Rödbeta

Rödbeta

Rödbetor är fulla av spännande ämnen! Forskare intresserar sig mer och mer för rödbetor, och söker du på "beetroot" i den internationella medicinska artikel­databasen PubMed får du över 1 000 sökträffar.

Vitaminer och nitrat i rödbeta

Det kanske mest omtalade ämnet i rödbeta just nu är nitrater, och det forskas flitigt om deras påverkan på kroppen. Bland idrottare har nitrater och rödbetsjuice blivit väldigt populärt, men även utanför idrottsvärlden ökar intresset hos personer som vill må bra på naturlig väg. Läs mer om rödbetsjuice och nitrater här.

Näringsämnen i rödbeta

Förutom nitrater innehåller rödbeta bland annat kalium som behövs för kroppens nerv- och muskelfunktion samt för att reglera blodtrycket. Rödbetans färgämnen kallas gemen­samt betacyaniner. De har antioxidativa effekter vilket innebär att de bland annat motverkar bildning, skadeverkan och överskott av fria radikaler och därigenom skyddar kroppens celler och vävnader.

Eftersom våra produkter är klassade som livsmedel är det vi får säga om deras hälsoeffekter strängt begränsat. Vill du veta mer om de råvaror vi använder och vad de kan vara bra för, hänvisar vi dig därför till att själv söka information på internet eller på annat sätt. Här kan du läsa mer om reglerna kring närings- och hälsopåståenden.

En rödbetsjuice för varje smak

Det är ingen hemlighet att rödbetsjuice är en favorit hos oss. För rödbetsälskaren har vi RÅ Rödbeta med 98 % rödbeta och 2 % äppelcidervinäger. Den som gillar granatäpple kan njuta av RÅ Rödbeta/Granatäpple – en ekologisk juice på granatäpple och rödbeta.

För dig som vill kombinera rödbetorna med lingonens fantastiska egenskaper har vi RÅ Balans och RÅ Rödbetskoncentrat. RÅ Balans består av ekologiska rödbetor och lingon från våra svenska skogar. RÅ Rödbetskoncentrat innehåller 90 % koncentrerad rödbetsjuice och 10 % lingonjuice, och är speciellt framtagen för att ha en så hög nitrathalt som möjligt.

Ekologiska rödbetor från vår egna odling

I RÅ Rödbeta, RÅ Balans och RÅ Rödbeta/Granatäpple använder vi våra egna ekologiska rödbetor som kontraktodlas hos Polens största EKO-bonde. RÅ Rödbetskoncentrat är speciellt framtaget för att ha en så hög nitrathalt som möjligt, och där använder vi därför inte ekologiska rödbetor.

Köp rödbetsdryck och rödbetsdricka online

Rödbetan har odlats i norra Europa sedan 1600-talet och är än idag en mycket uppskattad rotfrukt som känns igen på sin djupt röda färg. Hos oss på RÅ hittar du flera olika sorters nyttiga rödbetsjuicer med goda smaker. 

Våra produkter på bag-in-box och glasflaska är osötade och helt fria från konserveringsmedel – vi använder bara noga utvalda råvaror från naturen. Vår rödbetsjuice kan fås smaksatt med lingon eller granatäpple. Hitta din favorit!

Hälsosam start på dagen med rödbetsshot

Ge dig själv en boost med hälsosam rödbetsdryck. En rödbetsshot innehåller näringsämnen, nitrater och antioxidanter som många upplever ger flera hälsofördelar. Vår rödbetsjuice har lång hållbarhet och du kan därför beställa en större mängd direkt för att alltid ha det tillgängligt hemma eller på jobbet.

Det är ett bra val för dig som strävar efter en hälsosam livsstil. Det finns en anledning till att många idrottsmän dricker rödbetsjuice – prova själv och upplev fördelarna med rödbeta.

Vi pastöriserar våra produkter för att ge en lång hållbarhet. Våra produkter är helt osötade och alla på glasflaska och bag-in-box är helt utan tillsatser. I våra små shotflaskor av plast har vi tillsatt konserveringsmedel. Här kan du läsa mer om hur pastörisering går till och hur näringsämnena påverkas.

Visa som Rutnät Lista

5 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

5 Varor

Per sida
Fallande ordning
© WellNOx Health AB (556961-4489). Hagagatan 4, 602 15 Norrköping.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.