Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 350 kr

Vinterkampanj! Upp till 40 % rabatt på alla boxar – från 99 kr! Till kampanjen→

Rödbeta

Rödbeta

Rödbetor är fulla av spännande ämnen! Forskare intresserar sig mer och mer för rödbetor, och söker du på "beetroot" i den internationella medicinska artikel­databasen PubMed får du över 800 sökträffar.

Nitratladda med rödbetsjuice

Det kanske mest omtalade ämnet i rödbeta just nu är nitrater, och det forskas flitigt om deras påverkan på kroppen. Bland idrottare har nitrater och rödbetsjuice blivit väldigt populärt, men även utanför idrottsvärlden ökar intresset hos personer som vill må bra på naturlig väg. Läs mer om rödbetsjuice och nitrater här.

Näringsämnen i rödbeta

Förutom nitrater innehåller rödbeta bland annat kalium som behövs för kroppens nerv- och muskelfunktion samt för att reglera blodtrycket. Rödbetans färgämnen kallas gemen­samt betacyaniner. De har antioxidativa effekter vilket innebär att de bland annat motverkar bildning, skadeverkan och överskott av fria radikaler och därigenom skyddar kroppens celler och vävnader.

Eftersom våra produkter är klassade som livsmedel är det vi får säga om deras hälsoeffekter strängt begränsat. Vill du veta mer om de råvaror vi använder och vad de kan vara bra för, hänvisar vi dig därför till att själv söka information på internet eller på annat sätt. Här kan du läsa mer om reglerna kring närings- och hälsopåståenden.

Sex olika rödbetsjuicer – en för varje smak

Det är ingen hemlighet att rödbetsjuice är en favorit hos oss. För rödbetsälskaren har vi RÅ Rödbeta med 98 % rödbeta och 2 % äppelcidervinäger. För dig som gillar granatäpple har vi RÅ Granatäpple/Rödbeta – en ekologisk juice på granatäpple och rödbeta.

För dig som vill kombinera rödbetorna med lingonens fantastiska egenskaper har vi RÅ Balans och RÅ Rödbetskoncentrat. RÅ Balans består av ekologiska rödbetor och lingon från våra svenska skogar. RÅ Rödbetskoncentrat innehåller 90 % koncentrerad rödbetsjuice och 10 % lingonjuice, och är speciellt framtagen för att ha en så hög nitrathalt som möjligt.

RÅ Rödbeta/Äpple är en juiceblandning med mjuk och söt arom, uppskattas särskilt av den som vill få i sig rödbetans speciella ämnen men inte är så förtjust i ren rödbetssmak.

Två av de mest populära råvarorna i juice – mustig rödbeta och smakrik ingefära – får i RÅ Rödbeta/Ingefära sällskap av lite fräsch citron.

Ekologiska rödbetor från vår egna odling

I RÅ Rödbeta, RÅ Balans, RÅ Granatäpple/Rödbeta, RÅ Rödbeta/Äpple och RÅ Rödbeta/Ingefära använder vi våra egna ekologiska rödbetor som kontraktodlas hos Polens största EKO-bonde. RÅ Rödbetskoncentrat är speciellt framtaget för att ha en så hög nitrathalt som möjligt, och där använder vi därför inte ekologiska rödbetor.

Vi pastöriserar våra produkter för att ge en lång hållbarhet. Våra produkter är helt osötade och alla på flaska och bag-in-box är helt utan tillsatser. I våra små shotflaskor av plast har vi tillsatt konserveringsmedel. Här kan du läsa mer om hur pastörisering går till och hur näringsämnena påverkas.

Visa som Rutnät Lista

13 Varor

Per sida
Fallande ordning
  1. Prova-på-paket, höstens nyheter 2021, 5 flaskor, 50 cl Prova-på-paket, höstens nyheter 2021, 5 flaskor, 50 cl
    5 flaskor
    Reducerat pris 189,00 kr Ordinarie pris 248,00 kr
Visa som Rutnät Lista

13 Varor

Per sida
Fallande ordning
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.