Till toppen

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Fri hemleverans när du handlar för minst 1000 kr

Gurkmeja

Gurkmeja

Roten från den tropiska växten gurkmeja har använts i tusentals år som krydda, färgämne och medicin i Sydostasien. Den är idag mer populär än någonsin och används flitigt i både mat och dryck.

 

De flesta kanske är bekanta med gurkmeja som ingrediens i asiatisk mat och som hälsokost, men gurkmeja används i drycker också, som gurkmeja-te, guldmjölk och smoothies. Vi har gjort en egen juiceblandning, RÅ Gurkmeja, med gurkmeja och andra fina råvaror som matchar varandra perfekt, tycker vi.

Gurkmejan är rik på flera näringsämnen

Den guldgula gurkmejan innehåller kurkumin och andra kurkuminoider, som är växtpigment. Ämnena fungerar också som antioxidanter. I gurkmeja finns flyktiga oljor och vitaminerna E och K. Den är även rik på mineralämnen, bland annat järn, kalium, magnesium, selen och zink.

Eftersom våra produkter är klassade som livsmedel är det vi får säga om deras hälsoeffekter strängt begränsat. Vill du veta mer om de råvaror vi använder och vad de kan vara bra för, hänvisar vi dig därför till att själv söka information på internet eller på annat sätt. Här kan du läsa mer om reglerna kring närings- och hälsopåståenden.

Juice med gurkmeja passar också som shot

RÅ Gurkmeja är en gyllene juiceblandning som innehåller 9,6 % gurkmeja blandad med 10 % ingefära som ger en extra kick. Dessutom innehåller den uppiggande syrlig havtornsjuice balanserad med naturlig sötma från juicer av morot, äpple och päron. Drick RÅ Gurkmeja som frukostjuice eller en smakrik shot. Prova gärna att blanda ner lite i soppan eller grytan.

RÅ Gurkmeja är otroligt rik på smak men innehåller inget tillsatt socker eller sötningsmedel. I de små shotflaskorna av plast tillsätter vi konserveringsmedel för ökad hållbarhet, men RÅ Gurkmeja i flaska och bag-in-box är ekologisk och helt utan tillsatsämnen.

Köp nyttig juice med gurkmeja online

Gurkmeja är en nyttig rot, rik på smak och ämnen som är bra för kroppen. Beställ juice med gurkmeja i vår webbshop, ett enkelt sätt att göra ett hälsosamt val. Vi har flera förpackningsstorlekar. Drycken finns på en liten shotflaska som är lätt att ta med sig. Glasflaskan rymmer 50 cl juice och bag-in-boxen hela 3 liter, en förpackning med extra lång hållbarhet.

Hur smakar gurkmeja?

Det som utmärker gurkmeja är dess guldgula färg. Smaken är väldigt aromatisk och har en lite bitter och pepprig smak. RÅ har tagit vara på gurkmejans goda smak och nyttigheter och blandat den med havtorn, ingefära och andra fina råvaror. En riktigt god smakkombination. För en mildare smak kan juicen spädas med lite vatten. En osötad dryck som kan avnjutas med gott samvete.

Vi pastöriserar våra produkter för att ge en lång hållbarhet. Våra produkter är helt osötade och alla på glasflaska och bag-in-box är helt utan tillsatser. I våra små shotflaskor av plast har vi tillsatt konserveringsmedel. Här kan du läsa mer om hur pastörisering går till och hur näringsämnena påverkas.

Visa som Rutnät Lista

3 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

3 Varor

Per sida
Fallande ordning
© WellNOx Health AB (556961-4489). Hagagatan 4, 602 15 Norrköping.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.