Hemmagjord ginger beer på 3 sekunder
Ginger beer är en läskande och kryddig dryck som passar lika bra till grillkvällen som till fredagsmyset. Den görs traditionellt genom att låta ingefära och socker jäsa till en naturligt kolsyrad dryck. Här kommer vårt supersnabba recept på ginger beer med RÅ Ingefära och kolsyrat vatten!
Ingefärsölen härstammar från den koloniala kryddhandeln med Orienten och de sockerproducerande öarna i Karibien. Den var mycket populär i Storbritannien och dess kolonier från 1700-talet, och var en av de mest populära läskedryckerna i USA i början på 1900-talet.
Idag tillsätts ofta kolsyra till drycken istället för att låta den naturliga fermenteringen skapa kolsyra. Det korrekta namnen är då egentligen ginger ale, en fuskversion av ginger beer kan man säga. Här kommer vår supersnabba fuskversion av ginger beer – självklart helt naturlig, utan tillsatser och tillsatt socker.
Gör så här:
1 del RÅ Ingefära
4 delar kolsyrat vatten
Blanda RÅ Ingefära och iskallt kolsyrat vatten. Ha gärna i is för en ännu mer läskande dryck. Drick och njut!