Dessert Quesadilla med RÅ Puré Päron
En gyllene, nygräddad dessertquesadilla fylld med len RÅ Puré Päron och en hint av kanel – som en ny variant av klassiska bullar! Degen gräddas direkt i stekpannan och blir härligt mjuk med en lätt frasig yta. Servera med vispad grädde smaksatt med vanilj för en himmelskt god avslutning. Perfekt när du vill bjuda på något enkelt men riktigt lyxigt!
Du behöver
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
1 ägg
1 dl socker
1 tsk salt
2 tsk kardemumma
ca 8 dl vetemjöl
75 g smält smör eller margarin
Fyllning:
2–3 dl RÅ Puré Päron
en nypa kanel
Till servering:
2 dl vispgrädde
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
- Värm mjölken till fingervarmt och häll i en bunke. Smula ner jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt ägg, socker, salt och kardemumma. Arbeta in vetemjölet och avsluta med det smälta smöret eller margarinet. Låt degen jäsa övertäckt på varm plats i cirka 20 minuter.
- Knåda ut degen och dela i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del och skär ut jämna cirklar.
- Hetta upp en stor stekpanna och pudra lite vetemjöl i botten. Lägg i en degcirkel och bred ut päronpuré ovanpå. Strö över lite kanel och täck med en annan degcirkel. Stek några minuter, lyft försiktigt upp med en stekspade och vänd för att steka andra sidan.
- Lägg den färdiga quesadillan på en skärbräda och skär i jämna trianglar. Gör likadant med resten av degen. Vispa grädden och smaksätt med socker och vaniljsocker.
Njut medan den fortfarande är varm!