Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 350 kr

Nyhet: Fyndhörnan! Fynda bland produkter med kort datum. Just nu: shots från 5 kr/st! Till Fyndhörnan→

Tilda Johansson

Tilda Johansson

Tilda Johansson

Instagram

 

Glad skidskytt som gärna spelar fotboll när tillfälle ges. Kombinerar idrottssatsningen med naturvetenskapliga studier på skidskytte­gymnasium.

Idrottande föräldrar inspirerade Tilda till sportiga aktiviteter som barn. Fort­farande ligger fotboll henne varmt om hjärtat - hon har tidigare spelat i Skorpeds damlag - men hon satsar nu helt på skidskytte. 

Tilda har flera SM-medaljer inom skidskytte och rullskidskytte. Sommaren 2017 åkte hon STS Roll Cup, den officiella svenska cupen i rullskidor, och hon blev 2:a totalt av dam­juniorerna.

I junior-EM i Tjeckien i februari 2017 var hon yngsta svenska deltagaren. Det var en stor upplevelse, säger hon, att åka mot Europas bästa skidskyttar. Hon siktar på flera stora tävlingar i framtiden.

Kondition kommer inte av sig själv. Man måste kämpa, låta det ta tid och lyssna på kroppen för att bli bra - och ha kul under tiden, menar Tilda.

RÅ Balans och RÅ Rödbetskoncentrat dricker hon för att få ut så mycket som möjligt av kroppen vid träning och tävling.

 

INTERVJU MED TILDA (2017)

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Mina föräldrar har varit aktiva inom idrott, mamma spelade fotboll och pappa åkte skidor. Så redan i tidig ålder blev det att jag började spela fotboll och åka skidor eftersom mina föräldrar har intresse för det. Sedan har jag bara fortsatt och även testat på en hel del andra sporter, eftersom jag tycker det är otroligt roligt att idrotta och få nya utmaningar.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Jag började med skidskytte i 13-årsåldern då jag ville testa på något annat än bara längdåkning. Det gick väldigt bra för mig redan från början och jag fastnade då. Idag har jag valt skidskytte eftersom det är två delmoment, både skidåkning och skytte, och därför blir sporten mycket roligare och spännande. Det är en sport där man inte kan förutspå vinnaren och därför har man alltid en möjlighet.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Jag har inte haft några större bakslag, förutom enklare förkylningar och skador. Fick en knäskada när jag spelade fotboll som yngre, men den känner jag inte av idag.

Oväntade positiva erfarenheter?

När jag gick i nionde klass fick jag åka till Polen på mitt första landslagsuppdrag, det var en otrolig upplevelse och en väldigt mäktig känsla att få åka i Sverigedräkt. Sedan kom jag in på skidskytte­gymnasium och i vintras fick jag åka junior-EM för Sverige. Alla dessa större uppdrag får mig att vilja träna ännu hårdare så att jag ska få möjlighet att få uppleva det igen. Åkte 21,5 mil rullskidor på två dagar för att samla in pengar till Haiti efter stormen Matthew, jag fick in 70 000 kr, vilket var otroligt roligt!

Vad har du för mål i din satsning?

Mitt mål är att bli så bra som jag kan bli och självklart ha roligt.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Mina föräldrar har hjälpt mig otroligt mycket och stöttat mig i alla lägen. Även Farfar som har skjutsat mig ner för en 3 km lång backe jag brukar köra intervaller uppför, det har han gjort X antal gånger. Min förebild är Fredrik Lindström som tävlar i samma klubb som jag. Tycker det är oerhört coolt att han blivit så duktig när han kommer från en liten by, det tyder på att jag kan bli lika duktig som han trots att jag kommer från en ännu mindre by.

Dina övriga intressen?

Jag tycker det är väldigt kul att spela fotboll och att shoppa. Tycker även om att baka och lyssna på musik.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Nej, jag har inget jobb.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag såg en bild på Instagram som ni hade blivit taggade på, och tyckte ni lät väldigt intressanta och började läsa mer om er. Jag kände att jag ville testa era produkter och beslöt mig för att ta kontakt med er.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Att aldrig ge upp, fortsätt kämpa för det du vill och låt det ta tid. Ha roligt för annars kan motivationen försvinna. Det är upp till dig om du vill bli bra eller inte, konditionen kommer inte av sig själv.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Lär känna din kropp och lyssna på den. Det är endast du som kan känna efter hur du mår.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Jag gör alltid 7 st ruscher innan start, det får mig att känna mig mentalt stark.

Maj 5, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.