Till toppen

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Fri hemleverans när du handlar för minst 1000 kr

Norrköping Dolphins försvarar SM-guldet i basket

Norrköping Dolphins försvarar SM-guldet i basket

Norrköping Dolphins försvarar SM-guldet i basket

Ett par veckor tidigare vann Norrköping Dolphins damer SM-guld. Nu var det herrarnas tur. Efter att de regerande svenska mästarna Dolphins vunnit grundserien var de guldfavoriter inför finalserien. Den spelades mot Jämtland som aldrig varit i final tidigare.

Efter fem spelade matcher var ställningen 3–2. Dolphins hade nu chansen att ta hem en ny titel i den sjätte finalmatchen mot Jämtland. Men då krävdes en seger på bortaplan i Östersund.

Dolphins hade ett högt tempo från början och drog snabbt ifrån med 30–18 efter första perioden. Hemmalaget Jämtland kämpade tappert och kom tillbaka i de följande perioderna och krympte avståndet i matchen gång på gång. Inför paus hade Dolphins 51–40, och när sista perioden startade ledde de med 12 poäng. Dolphins var det bättre laget och vann till slut med 93–81 vilket avgjorde finalserien och säkrade guldet.

23-årige Felix Terins stod för 23 poäng i matchen och utsågs till finalseriens MVP – mest värdefulla spelare.

– Nu blir jag utsedd till finalens MVP, men vi har så många i laget som kan få den utmärkelsen, säger norrköpingsgrabben Terins till Sportbladet.

Vi är så stolta över Norrköping Dolphins som är RÅ-Partner och dricker våra juicer. Ett stort grattis till SM-guldet 2022!

Maj 10, 2022
Senaste artiklarna
© WellNOx Health AB (556961-4489). Hagagatan 4, 602 15 Norrköping.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.