Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 350 kr

Linnea Skymberg

Linnea Skymberg

Linnea Skymberg

Instagram

 

Social tävlingsmänniska som fastnat för racketsporten padel och gillar föreningsliv.

Linnea kommer från en liten ort i Söder­manland. Idrott har hon alltid sysslat med. Tävlingsmomentet, framför allt med boll, och att lägga ner hårt jobb, utvecklas och uppleva framgång i form av resultat och prestationer, det gillar hon.

Idrott och studier i Sverige och USA
Gymnasiet gick Linnea på riksidrotts­gymnasiet – tennis i Lidköping och sista året handboll i Göteborg. Tennisen tog henne sedan till USA, och efter sin collegeexamen 2017 flyttade hon hem till Sverige och hamnade i Norrköping. Här tog hon upp handbollen efter 5 års uppehåll. Efter bara 4 månader drog hon av ett korsband i knäet för tredje gången och fick sluta med handbollen.

Upptäckte padel
När rehabiliteringen var klar i januari 2019 hittade Linnea till Beach Arena i Linköping och fastnade för racketsporten padel som kändes så lik tennis men ändå så annorlunda. Padel kan enkelt beskrivas som en kombination av squash och tennis. Banan har spelbara väggar och ett nät i mitten. Padel är lätt och roligt att börja spela på motionsnivå, men en duktig elitspelare behöver behärska många aspekter av spelet.

– Padeln plockar fram andra dimensioner och kvaliteter ur spelaren än tennis: här kan du exempelvis inte leva på en riktigt bra serve utan behöver behärska många delar i spelet, kanske framför allt de taktiska. Det blir lite inslag av schackspel och är inte endast fysiskt och tekniskt krävande. Dessutom spelar man ju i par, två mot två, vilket självklart adderar en rolig och social dimension, säger Linnea.

Linnea Skymberg, padelspelare

Träning och tävling
Linnea har fina förutsättningar för sin träning, bland annat genom stöttning från sin samarbetspartner Beach Arena med bantid och fysträning men även från andra partner med material och träningsprodukter. Hon har också utbildade tränare i sin närhet och kan sparra ihop med erkänt duktiga spelare, vilket är utvecklande.

Hur mycket Linnea tränar padel beror på hur många tävlingar som är inplanerade, men det blir mellan 2 och 5 pass i veckan, 1,5-2 timmar per gång. Varje morgon startar hon med en shot RÅ Frisk. RÅ Blåbär och RÅ Grönkål dricker hon också.

– Juicerna har ökat mitt allmänna väl­mående och gör att jag känner mig friskare och piggare i vardagen och inför träning, berättar Linnea.

Trots att Linnea är en extrem tävlings­människa som fortfarande har svårt att inte ta en förlust för hårt, oavsett tävlingsform, anser hon att det i slutänden handlar om att lägga energi på rätt saker och kunna se verkligheten just nu som ett led i processen framåt. "Fokus på prestationen, inte resultatet" är ett bra uttryck inom idrottscoachning.

– Oavsett medgång eller motgång resultat­mässigt bör känslan och prestationen vid utövandet vara i huvud­fokus för att man ska kunna skapa den verklighet man drömmer om på längre sikt, menar Linnea.

Under 2020 var Linnea rankad på 25:e plats i Sverige. Till hennes meriter hör vinst i ett antal nationella tävlingar, finalplats på Swedish Padel Tour, finalspel i nationella Viaplay Padel Open och en 5:e-plats i SM med Peking Padel. Hon är klubbmästare i Peking Padel. Målet är att ta en plats i en landslagstrupp och få spela ett mästerskap.

Jobb, föreningsliv och hund
Numera bor Linnea i Linköping. Hennes intresse för föreningsliv är stort. Hon jobbar på KFUM Norrköping och har tidigare bland annat arbetat med föreningar och idrott hos RF-SISU Östergötland. Det verksamhetsnära arbetet trivs hon med. Dessutom studerar hon marknadsföring och evenemangs­anordning på distans.

Utöver jobb, studier och padelspelande är Linnea engagerad i NKIK Handboll och Peking Padel som styrelseledamot. Hon har också en hund som kommer från en irländsk räddningsorganisation.

Mars 24, 2021
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.