Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 350 kr

Nyhet: Fyndhörnan! Fynda bland produkter med kort datum. Just nu: shots från 5 kr/st! Till Fyndhörnan→

Kristin Larsson

Kristin Larsson

Kristin Larsson

Instagram Blogg

 

Outdooratlet som trivs bäst i naturen.

Kristin tränar och tävlar inom kondi­tions­idrott. Hon är en tävlings­människa och älskar att utmana sig själv, men natur­upplevelserna som träningen och tävlingarna ger är väldigt viktiga för henne.

De senaste åren har hennes fokus varit alltmer på swimrun i takt med att den sporten växer så starkt. Nu i september 2018 tog Kristin, till­sammans med sin tävlingspartner Annika Eriksson, segern för tredje året i rad i ÖtillÖ, VM i swimrun, där de också har banrekordet.

Innan swimrun tävlade hon i Adventure Racing där hon under nästan tio års tid satsade på expeditionstävlingar. Hon har tävlat på många fantastiska platser i världen; Himalaya, Tasmanien, Anderna, Borneo och så vidare.

Ytterligare några meriter som kan nämnas är seger i ÖtillÖ World Series Engadin och banrekord overall tillsammans med Daniel Hansson 2016, seger i Åre Extreme Challenge, solo dam elit 2016, VM i Adventure Racing som resulterade i 7:e respektive 6:e plats till­sammans med laget FJS (www.fjs.se) 2011 och 2012. Hon har också representerat Sverige i Ultra trail running VM 2009 där hon kom på 7:e plats.

2018 har varit ett mycket bra år med många framgångar, och Kristin kommer nu avsluta säsongen med en tävling på Bali i december. Tävlingen är en del i ett projekt där 30 atleter från hela världen under fem dagar samlas på Bali för att delta i ett event för att uppmärksamma problemet med plastföroreningar i världens hav. Under oktober och november håller de i ett antal träningar i Stockholm där deltagarna kan skänka frivilliga bidrag till denna organisation.

I tre år har hon jobbat som ambassadör och influencer för outdoor­butiken Addnature och nu från 2018 är det Outdoorexperten som är hennes huvudsponsor. 

Hon är uppvuxen i Överkalix, Norrbotten, men bor idag i Stockholm. Hon jobbar som Middle Office Manager på Crédit Agricole Corporate and Investment Bank. Kristin och hennes man elitsatsar båda två, samtidigt som de har en 4-åring hemma, så det är prioriterat att försöka hålla sig friska hela tiden. De väljer råvaror som går att skörda direkt från naturen och fyller frysen, och de tycker att RÅ-juicer är ett bra komplement till det de plockar själva.

 

INTERVJU MED KRISTIN (2018)

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Idrott och rörelse i naturen har alltid varit ett naturligt och självklart intresse. Jag är uppvuxen i Överkalix, Norrbotten, och testade alla idrotter som var tillgängliga innan jag fastnade för längdskidor. Längdskidor byttes senare ut mot multisport och Adventure Racing där jag under 10 års tid reste runt i världen och tävlade i expeditions­tävlingar. Sedan jag fick barn 2014 har jag satsat på swimrun.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Gemensamt för alla de sporter jag fastnat för är att det är utomhus­sporter och att de kräver väldigt varierande träning. Jag gillar att vi tävlar på naturens villkor och ofta i exponerade miljöer, vilket innebär många upplevelser.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Pannben och VO2max [maximal syreupptagningsförmåga] har alltid varit mina största styrkor. Att utveckla tekniken är något jag ständigt kämpar med. För mig var det absolut inte självklart att lyckas inom swimrun då jag lärde mig grunderna i frisim först som 25-åring. Jag jobba fortfarande hårt på att förbättra min teknik i alla grenar.

Oväntade positiva erfarenheter?

Idrotten har gett mig otroligt mycket. Möten med fantastiska människor och upplevelser runtom i världen på platser jag aldrig tagit mig till om det inte vore för tävlingarna. Idrotten ger mig också balans i vardagen. Jag mår bra av att köra ett hårt simpass innan jobbet där jag fokuserar på något helt annat.

Vad har du för mål i din satsning?

Jag drivs av både upplevelser och resultat i min satsning. I swimrun är ÖtillÖ det största man kan vinna. Även om jag tillsammans med min lagkamrat Annika Eriksson lyckats vinna tävlingen de senaste tre åren är varje VM en ny utmaning som ger nya upplevelser.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Jag har många inspirerande människor runtom mig. Både idrottare och kollegor. Jag inspireras av alla som tar sig an utmaningar (frivilliga eller ofrivilliga) och har drivkraften.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Middle Office Manager på Crédit Agicole Corporate & Investment Bank.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag har alltid strävat efter att få i mig bra och allsidig mat från naturliga råvaror.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Den här frågan återkommer jag gärna till om några månader men min förväntan är att på ett enklare sätt kunna fylla på med naturliga råvaror.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Var inte rädd för att testa nya saker.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Jag tycker om det jag gör.

September 16, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.