Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 350 kr

Nyhet: Fyndhörnan! Fynda bland produkter med kort datum. Just nu: shots från 5 kr/st! Till Fyndhörnan→

Julia Lagerstam

Julia Lagerstam

Julia Lagerstam

Instagram

 

Kanotist som tävlar i både sprint och marathon. "Jag har märkt stort skillnad sedan jag började använda mig av Wellnox rödbetsjuice."

Julia har alltid gillat att idrotta. Hon tränade och tävlade länge i friidrott. Efter att också ha känt på hur det var att paddla kanot var det sporten hon till slut fastnade för.

I junior-SM och -NM har Julia tagit medaljer 2014, 2015, 2016 och 2017. Hon har tävlat i sprint i junior-VM och ungdoms-OS. Efter framgångar i marathon fick hon en landslagsplats i JVM även i marathon. Olympic Hopes och Världscup-tävlingar har hon också varit med i.

Familjen är ett stort stöd. Julia är också tacksam att få ha en av landets mest meriterade tränare, nämligen Susanne Gunnarsson.

När hon blir senior 2018 är hennes mål att ta en plats i seniorlands­laget för att få representera Sverige i EM och VM.

Julia upptäckte RÅ-juice i butiken och blev nyfiken. Nu dricker hon rödbetsjuicen kontinuerligt. "Jag har märkt stor skillnad", säger Julia. Hon kan se det på både tester av kondition (Cooper-test) och undersökning av syre­upptagningsförmåga.

 

INTERVJU MED JULIA (2017)

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Jag har ända sedan jag var mycket liten älskat att idrotta. Jag provade på alla möjliga idrotter och utövade ofta flera på samma gång, men efter några år fastnade jag framförallt för friidrott som jag tränade och tävlade i under drygt 6 år. Kanoten kom jag slumpmässigt in på då mina morföräldrar bor intill Lödde kanotklubb och en sommar föreslog att jag skulle prova på deras sommarskola. Sagt och gjort, sedan dess har jag varit helt betagen.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Varför jag just kom att falla för en vattensport känns väldigt naturligt för mig. Jag har alltid njutit av att vistas i och vid vattnet och tycker om när det händer saker. Paddlingen är en väldigt bra kombination av dessa element där man dessutom får chansen att kunna ta ut sig maximalt och tänja på sina gränser, både fysiskt och mentalt.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Jag kan långt ifrån säga att min idrottskarriär gått som en dans på rosor. Under åren har jag stött på en del hinder och i perioder har det varit svårt att fokusera. Men då har jag alltid försökt att tänka på varför jag gör detta och vilka mål jag vill uppnå. Allt grundar sig i den enorma glädje och kärlek jag har för min sport.

Oväntade positiva erfarenheter?

Här skulle jag kunna komma med oändligt många saker. Det finns så mycket bra jag fått ut av idrotten. Inte bara i kanoten, gymmet eller på banan utan även ute i mitt vardagliga liv. Jag har lärt mig vikten av att kunna sammarbeta, planera och strukturera upp vardagen på bästa möjliga sätt.

Vad har du för mål i din satsning?

Jag har satt upp både kortsiktiga och långsiktiga mål. Nästa år är jag förstaårssenior och siktar därmed på att ta en plats i seniorlandslaget. Därefter är målet att få representera Sverige på EM och VM. Min stora vision och långsiktiga mål är att få delta vid de olympiska spelen.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Jag har alltid haft ett enormt stöd från min familj och jag kan helt säkert säga att jag inte varit där jag är idag utan dem. Men när det kommer just till träningen har jag varit enormt lyckligt lottad att få ha Susanne Gunnarsson som min tränare. Vi har klickat sedan första dagen och det är häftigt hur väl hon lärt känna mig och min kropp för att kunna lägga upp mitt träningsschema på ett optimalt sätt.

Dina övriga intressen?

Idrotten tar förstås upp en mycket stor del av min vardag och tid, men såklart har jag tid att hitta på annat ibland. Jag gillar att resa, umgås med mina vänner och laga mat.

Jobbar du? Med vad i så fall?

För tillfället studerar jag ekonomi men har även sökt in till polishögskolan.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag var på Ica i Malmö och skulle handla mellanmål innan träningen då jag fick syn på Rå. Jag köpte med mig en flaska hem och var nyfiken på vad det var jag egentligen hade köpt, så jag googlade runt ett tag och fick då upp ögonen för Wellnox. Då såg jag att de skulle närvara vid en hälsomässa som skulle hållas i Malmö senaste den våren och bestämde därav mig för att åka och besöka dem då. Därefter har jag kontinuerligt använt Rå inför och mellan min träning och tävling.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Jag har märkt stort skillnad sedan jag började att använda mig av Wellnox rödbetsjuice. Framförallt har det varit tydligt på mina resultat av Cooperstest där man testar just sin kondition men det har även gjort utslag på mina VO2max tester där man testar syreupptagningsförmågan.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Som jag tidigare nämnt älskar jag att idrotta och brinner för min sport och delar mer än gärna med mig av träningstips och erfarenheter.

Ibland känns det som att man aldrig kommer framåt och gör framsteg men förr eller senare kommer det fram. Hårt arbete lönar sig.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Något av det viktigaste tror jag är att man tränar för att man vill och inte för att man känner ett måste. Glädje är A och O.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Jag är envis och målmedveten.

September 16, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.