Till toppen

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Fri hemleverans vid köp över 1000 kr!

Jennifer Wallin och Beatrice Gidlund

Jennifer Wallin och Beatrice Gidlund

Jennifer Wallin och Beatrice Gidlund

Instagram

 

Beatrice och Jennifer siktar mot guld i elitserien i squash.

Både Jennifer och Beatrice, eller Bea som hon kallas, bor i norrköpingstrakten med sambo och barn. På frågan om vad de gör när de inte jobbar eller spelar squash berättar Jennifer att hon campar med familjen, och hon gillar också att vandra. Bea och hennes sambo hade golf som gemensamt intresse men nu tar squashen all hennes lediga tid, säger hon.

Jennifer och Bea har varit aktiva och sportat sedan de var små. Idrott har alltid varit en naturlig del av livet och ger glädje och ork både i privatlivet och på jobbet, tycker de.

Att det sedan blev just squash beror på att de fastnade väldigt snabbt när de började träna för sin dåvarande tränare, på Squashcenter, som såg deras potential. Squash är en högintensiv sport där man tar ut sig till max vid varje pass, samtidigt som sporten kräver precision och logiskt tänkande i varje slag, och det älskar Jennifer och Bea. Både kropp och knopp är helt slut efter ett träningspass. De tränar 3–5 pass i veckan beroende på hur livspusslet ser ut.

Bea har spelat squash i 5 ½ år och Jennifer i 11 år. De har tillsammans tävlat i SM och tagit sig från division 1 till elitserien. Deras mål är att vara bland de topp 10, och de siktar denna säsong mot guld i elitseriespelet.

Bra kost, återhämtning och rätt träning
Det är viktigt med "de tre benen" bra kost, återhämtning och rätt träning, särskilt för Jennifer som har en autoimmun sjukdom. Det gör att hon uppskattar extra mycket dagarna hon är frisk och kan träna och må bra. Fuskar man för mycket med något av de tre benen faller man ganska snabbt.

De dricker båda RÅ Rödbetskoncentrat innan träning. Vid frukost dricker de RÅ Balans och RÅ Ingefära för att orka dagens alla prövningar. De blev nyfikna på produkterna eftersom de tillverkas av ett norrköpingsföretag. Att dricka juicerna är självklart, tycker de. Ett bra välbefinnande ger en bra livsstil som i sin tur leder till ett bra liv.

– Som småbarnsmammor som också jobbar och tränar hårt behöver vi boosta kroppen med bra råvaror, menar de.

De positiva erfarenheterna av livet med familj och barn är att de hittat en bra balans under de här åren och inte pressar sig lika hårt som förr, även om de tränar lika hårt, men det har gjort att deras träningar och tävlingar fått bättre kvalitet. De har fått väldigt stort stöd från sina respektive livspartner. Sammanhållningen i klubben och det sociala runt omkring betyder också otroligt mycket. Deras damlag ställer alltid upp för varandra i vått och torrt.

– Man behöver ha psyket i schack lika mycket som det fysiska när man spelar, säger Bea och Jennifer.

Till den som idrottar och vill uppnå sina mål inom framförallt squash vill Jennifer och Bea framhålla att självdisciplin och vilja att utvecklas är grundstenarna för att komma framåt och bli bättre i squash. Alla timmars nötande av teknik och kondition ger resultat i slutändan. Att dessutom dela resan med någon med samma mål är en ännu bättre sporre att uppnå nya högre mål. Även att ha kul är viktigt för att komma vidare. Ingenting är så viktigt som en positiv inställning för att orka allt jobb som ligger bakom de milstolpar man har uppnått.

Jennifer och Bea berättar att squash är en rolig sport som är mycket utmanande konditionsmässigt. Det krävs en viss bollkänsla för att kunna hålla igång bra spel. Det är en liten sport som borde uppmärksammas mer främst för att den klassas som en av världens hälsosammaste sporter.

Att komplettera squashspelandet med annan träning, som intervallträning och styrketräning, ökar prestationen på planen. Övningar som innefattar snabbt fotarbete och egen slagträning är bra om man vill ut och tävla.

– Squash är en av få sporter där kvinnor internationellt tjänar mer än männen, vilket är häftigt. Nationellt är konkurrensen inte så stor bland kvinnor tyvärr, med det är något Squashförbundet lyfter och jobbar mot. Däremot är konkurrensen stor internationellt, främst finns det många duktiga egyptier som tillhör de högst rankade i världen, säger Bea och Jennifer.

Oktober 26, 2021
Senaste artiklarna
© WellNOx Health AB (556961-4489). Hagagatan 4, 602 15 Norrköping.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.