Till toppen

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Fri hemleverans när du handlar för minst 1000 kr

Hälsa och forskning om våra råvaror | Topformula

Hälsa och forskning om våra råvaror

Hälsa och forskning om våra råvaror

Att det finns livsmedel som innehåller nyttiga ämnen och har en positiv effekt på hälsan råder det inga tvivel om. Men vad vi som livsmedelsföretag får säga är mycket begränsat.  

Många ber oss informera om forskningsstudier om hälsa kopplat till de råvaror vi använder i våra produkter. Vissa berättar om egna erfarenheter av våra juicer och drycker. Vi hade gärna delat med oss av det vi får veta om grönsaker, bär och frukter och deras effekter på hälsan, men det finns regler som hindrar oss från att göra det.

Godkända påståenden och villkor 

Oavsett hur många positiva forskningsrapporter det finns om vissa råvaror eller ämnen så är de enda närings- och hälsopåståenden som får göras om livsmedel sådana som godkänts av EU-kommissionen.

Regelverket kring hur dessa godkända påståenden får användas är dessutom komplicerat. Det finns både villkor som är allmänna och villkor som är kopplade till respektive påstående.

Syftet är förstås att skydda konsumenten från olämplig påverkan. Samtidigt finns forskningsstudier (PubMed är exempelvis världens största vetenskapliga databas), förvrängda tolkningar av desamma, vittnesmål om personliga eller kliniska erfarenheter, gissningar och rena påhitt tillgängligt för alla på internet, men då får den som läser göra en egen bedömning.

Du kan själv söka information 

Vi får säga ”ät mer frukt, bär och grönsaker”, men vill du veta mer om forskningsläget när det gäller de råvaror vi använder hänvisar vi dig därför till att själv söka information på internet eller på annat sätt. Under tiden, låt dig väl smaka av våra juicer och drycker – som vi i alla fall törs påstå är goda!

Maj 22, 2020
Senaste artiklarna
© WellNOx Health AB (556961-4489). Hagagatan 4, 602 15 Norrköping.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.