Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 150 kr

Vi fyller 5 år! Det firar vi med vår bästa kampanj nånsin. Rabatt på alla boxar – från 99 kr! Till kampanjen →

Hälsa och forskning om våra råvaror

Hälsa och forskning om våra råvaror

Hälsa och forskning om våra råvaror

Många ber oss informera om forskningsstudier om hälsa och de råvaror vi använder i våra produkter. Vissa tipsar oss också om sådant de läst och berättar om egna erfarenheter av våra produkter. Vi hade gärna berättat om eller hänvisat till alla vetenskapliga studier som finns om grönsaker, bär och frukter, men tyvärr finns det regler som hindrar oss från att göra det.

 

Livsmedel får inte marknadsföras med hälsopåståenden

Eftersom våra produkter är klassade som livsmedel får de enligt gällande regelverk inte marknadsföras eller säljas med några hälsopåståenden alls. Det gäller såväl direkta påståenden som hänvisningar till vetenskapliga rön eller personliga berättelser.

Syftet med lagstiftningen är förståelig då den vill skydda konsumenterna mot påverkan, men kanske något omodern när många forskningsdatabaser, exempelvis PubMed som är världens största vetenskapliga databas, finns tillgängliga på internet för alla att inhämta information från.   

 

Du kan själv söka information

Vill du veta mer om forskningsläget när det gäller de råvaror vi använder hänvisar vi dig därför till att själv söka upp information på internet eller annat sätt. Under tiden, låt dig väl smaka av våra juicer och drycker – som vi törs påstå är goda!

Maj 22, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.