Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 350 kr

Nyhet: Fyndhörnan! Fynda bland produkter med kort datum. Just nu: shots från 5 kr/st! Till Fyndhörnan→

Frida Södermark

Frida Södermark

Frida Södermark

Instagram Blogg

 

Lokalpatriot från Norrköping, älskar äventyr och resor. Frida springer många distanser med fokus på ultramarathon där hon håller världsklass.

Frida tävlar mycket, både här hemma och utom­lands, eftersom hon tycker att tävlingar är den bästa träningen. Hon har flera guld- och silver­medaljer på distansen 100 km, bland annat i SM och lag-VM. Hon har också fått fina placeringar i exempelvis Ultravasan (90 km) och Stock­holms marathon.

Frida kan springa ännu längre och har sprungit mellan Wien och Budapest - det är 32 mil.

Tidigare har Frida arbetat som gymnasielärare. Genom sitt företag Löparäventyret AB delar hon numera med sig av sina vinnande strategier, applicerbara på alla områden, genom bland annat föreläsningar och sina egna böcker "ORKA!" och "VÅGA!".

Frida dricker RÅ Balans och RÅ Rödbetskoncentrat, "dunderjuice man blir både stark och frisk av", säger hon.

 

Frida Södermark ultradistanslöpare

 

INTERVJU MED FRIDA (2017)

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

När jag var 28 år skulle vi springa ett 10 km långt motionslopp med jobbet. Jag hade aldrig sprungit en mil innan, men i samband med detta började jag i Tjalve och blev fast i löpningen.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Det var en slump baserad på ovanstående faktum.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Då jag sedan dess ständigt har utvecklats och har löpningen som livsstil har jag lärt mig hantera mentala bakslag mycket på grund av att jag får energi av allt jag får uppleva i samband med löpningen i Sverige och utomlands. Men just nu ligger jag på toppen i min karriär och är medveten om att varje träningspass och tävling inte kan bli succé.

Oväntade positiva erfarenheter?

Att min första mil hösten 2006 nu har gjort att jag har fått delta i tre VM och har ytterligare ett 2018. Dessutom har jag blivit inbjuden till lopp i Kina, fått hålla träningskurs i Bagdad, sprungit 32 mil mellan Wien och Budapest bland många andra fantastiska upplevelser.

Vad har du för mål i din satsning?

Att satsa 100 % och vara kvar i landslaget så länge det går. Sedan kommer jag ägna mig ännu mer åt äventyrslopp runt om i världen.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

För mig är alla som går sin egen väg stora inspirationskällor.

Dina övriga intressen?

Resor, böcker och mat.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag driver mitt eget företag Löparäventyret AB som erbjuder inspirationsföreläsningar på temat motivation, målfokus och inställning baserade på min egen resa. De vinnande strategier jag tillgodogjort mig som ultralöpare är saker alla har nytta av, oavsett idrottare eller inte. Har även skrivit två böcker på temat och anordnar en del resor.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag är från Norrköping och är intresserad av bra produkter för kroppens prestation, och i synnerhet lokala. Jag vill hjälpa till att sprida bra grejer i mina kretsar. Kom i kontakt med RÅ redan vid uppstarten genom lokal media och nätverkande i stan. Har fått produktprover tidigare och hjälp vid olika event arrangerade av mig. Nu är det kul att få inleda ett större samarbete.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Jag dricker RÅ Koncentrat i samband med mina lopp och tycker att jag får en positiv effekt av dess nitrater. Dessutom tycker jag dryckerna ur det övriga sortimentet gör mig pigg och glad.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Drick RÅ Rödbetskoncentrat i samband med idrottssatsningar och övriga drycker istället för glaset juice på morgonen. Gillar särskilt blåbärsdrycken.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Att se träningen som en upplevelse där man får uppleva mycket på vägen. Både under och i samband med träning. Att se motionen och idrottandet som en tävling mot sig själv där allt man gör har betydelse för att nå sina mål.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Att jämvikt i livet är viktigt för mig. Att jag unnar mig att njuta av livet och inte bara äter, sover och tränar som många andra elitidrottare. Livet har så mycket andra värden som jag inte vill missa. Det ger mig energi att orka de omkring 20 timmarna i veckan som krävs för att ligga på min nivå.

September 16, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.