Till toppen

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Fri hemleverans vid köp över 1000 kr!

Frida Södermark

Frida Södermark

Frida Södermark

Instagram Blogg

 

Lokalpatriot från Norrköping, älskar äventyr och resor. Frida springer många distanser med fokus på ultramarathon där hon håller världsklass.

När Frida var 28 år skulle hon springa ett 10 km långt motionslopp med jobbet. Hon hade aldrig sprungit en mil innan, men i samband med detta började hon i Tjalve Friidrott och blev fast i löpningen. Nu har hon löpningen som livsstil.

Hon tävlar mycket, både här hemma och utom­lands, eftersom hon tycker att tävlingar är den bästa träningen. Sedan hennes första mil hösten 2006 har hon vunnit flera guld- och silver­medaljer på distansen 100 km, bland annat i SM och lag-VM. Hon har också fått fina placeringar i exempelvis Ultravasan (90 km) och Stock­holms marathon. Hon kan springa ännu längre och har sprungit mellan Wien och Budapest – det är 32 mil.

Fridas mål är att satsa 100 % och vara kvar i landslaget så länge det går. Sedan kommer hon ägna sig ännu mer åt äventyrslopp runt om i världen. Målet för 2022 är VM 100 km i Berlin. 

Frida är från Norrköping och är intresserad av bra produkter för kroppens prestation, och i synnerhet lokala sådana. RÅ kom hon i kontakt med redan vid uppstarten genom media och nätverkande i stan. Nu dricker hon RÅ Rödbetskoncentrat i samband med sina lopp. RÅ Äppelmust är också en favorit.

Jämvikt och inspiration

Jämvikt i livet är viktigt för Frida. Att unna sig att njuta av livet och inte bara äta, sova och träna som många andra elitidrottare. Det ger henne energi att orka de omkring 20 timmarna i veckan som krävs för att ligga på hennes nivå.

Sedan sommaren 2021 är hon mamma till Klara som var med redan i mammas mage medan hon sprang 500 mil, numera är Klara med i vagnen på löprundorna.

Frida ser träningen som en upplevelse där man får minnesvärda erfarenheter på vägen. Motionen och idrottandet ser hon som en tävling mot sig själv, där allt man gör har betydelse när man strävar efter att nå sina mål.

Tidigare har hon arbetat som gymnasielärare. Genom sitt företag Löparäventyret AB delar hon numera med sig av sina vinnande strategier, applicerbara på alla områden, idrottare eller inte. Hon ger bland annat inspirationsföreläsningar på temat motivation, målfokus och inställning. Hon har också skrivit böckerna "ORKA!" och "VÅGA!", anordnat resor och hållit träningskurs i Bagdad. Hennes intressen utöver löpningen är resor, böcker och mat.

 

Frida Södermark ultradistanslöpare

 

September 16, 2020
Senaste artiklarna
© WellNOx Health AB (556961-4489). Hagagatan 4, 602 15 Norrköping.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.