Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 350 kr

Nyhet: Fyndhörnan! Fynda bland produkter med kort datum. Just nu: shots från 5 kr/st! Till Fyndhörnan→

Elmina Saksi

Elmina Saksi

Elmina Saksi

Instagram Facebook Blogg

 

Långdistanslöpare som inspirerar till löpning och rörelse. Tipsar andra småbarnsföräldrar om att involvera barnen i träningen.

Elmina Saksi är långdistanslöpare och jobbar som dietist, kostföreläsare, lopparrangör för VikboVändan, gymnasielärare, PT och hälsopedagog.

Hittills (oktober 2018) har hon sprungit nio marathon, och den bästa upplevelsen hade hon den 18 augusti då hon vann Jönköping Marathon. Uppladdningen bestod bland annat av rödbetsjuice.

Träningen inför Berlin Marathon gick enligt plan fast sommaren var varm. Den 16 september var det dags, och hon klarade målet hon haft - att springa distansen under 3 timmar innan hon fyller 40 år. Resten av året kommer hon att fortsätta att springa lopp - hon vill hela tiden fortsätta utvecklas och är övertygad om att toppen inte är nådd.

Elmina gillar att tävla, och förra året kom hon upp i 40 lopp totalt, men som komplement gillar hon också att springa utan press, som i fjällen eller i skogen. Då lämnar hon ofta gps-klockan hemma.

Kosten är viktig för Elmina då hon försöker leva som hon lär. Sömnen och träningstiden kan hon inte alltid styra över som småbarns­förälder, men maten planerar hon väl.

För Elmina är det viktigt att inspirera andra till löparglädje, och hon anordnar lopp, VikboVändan och Run of Hope, löpgrupper och löpevent som LöparLördagDeluxe ett par gånger om året. Hon ingår i ASICSFrontRunner, en löpar­community som syftar till att inspirera andra till rörelse.

 

INTERVJU MED ELMINA (2018)

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Jag har alltid hållit på med en idrott, började med gymnastik och balett i förskoleåldern och gick sedan över till ridning och basket i 10-årsåldern. Så det är tack vare mina föräldrar som jag blev intresserad av idrott och att de lät mig testa olika sporter.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Jag blev långsdistanslöpare då jag snabbt fick resultat av min träning och jag upplevde att det gav mig en frihetskänsla att springa i vacker miljö.

Svårigheter/bakslag du har mött?

I tre års tid har jag drabbats av svåra infektioner under vinterhalvåret och därmed behövt avstå från träning i 1-3 månader. Det är viktigt att inte slarva med sömnen då man tränar hårt.

Oväntade positiva erfarenheter?

Att teknik gör det roligare att springa.

Vad har du för mål i din satsning?

Att bli snabbare på alla distanser och att inte drabbas av skador.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Min familj, min man är förstående och låter mig få mycket tid till träning och lopp. Mina föräldrar hjälper mig att passa barn så att jag kan tävla.

Dina övriga intressen?

Laga mat, göra sudoku och titta på serier.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Gymnasielärare, föreläsare, löpcoach, personlig tränare och dietist.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Testade dem på ett event. Kontaktade er då jag själv anordnade träningsevent.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Inför lopp dricker jag RÅ Rödbetskoncentrat för det gör mig mer uthållig. Dessutom gillar jag RÅ Ingefära, dricker det för att hålla mig frisk. Vid festliga tillfällen dricker vi gärna RÅ Blåbär.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Din fritid är begränsad, gör något du tycker är roligt mestadels av tiden. Har du barn, involvera dem i din träning, vi vuxna är förebilder och barnen tar efter oss.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Glöm inte bort rörlighet, styrka och balansträning om du vill hålla dig skadefri.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Hjälp någon annan att prestera bra på ett lopp genom att vara farthållare och peppare. Du får troligtvis tillbaka mycket glädje och energi till din egna träning.

September 16, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.