Till toppen

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Handla för minst 1000 kr och få fri hemleverans!

Elmina Saksi

Elmina Saksi

Elmina Saksi

Instagram Facebook Blogg

 

Långdistanslöpare som inspirerar till löpning och rörelse. Tipsar andra småbarnsföräldrar om att involvera barnen i träningen.

Elmina Saksi har alltid hållit på med idrott. Det är tack vare sina föräldrar hon blev intresserad av idrott, de lät henne testa olika sporter. Hon började med gymnastik och balett i förskoleåldern och gick sedan över till ridning och basket i 10-årsåldern.

Att hon blev långdistanslöpare beror på att hon snabbt fick resultat av sin träning och upplevde att det gav henne en frihetskänsla att springa i vacker miljö. Hon har upptäckt att teknik gör det ännu roligare att springa.

Tävlingar och mål

Elmina gillar att tävla, men som komplement tycker hon också om att springa utan press, som i fjällen eller i skogen. Då lämnar hon ofta gps-klockan hemma.

Hon vill hela tiden fortsätta utvecklas och är övertygad om att toppen inte är nådd. Berlin Marathon 2018 sprang hon med målet att springa distansen under 3 timmar innan hon fyllde 40 år, och det klarade hon. Jönköping Marathon har hon vunnit tre gånger. Hittills (december 2021) har hon sprungit 21 marathon. Under 2021 satte hon nya personbästa på alla tävlingsdistanser från 5 till 42 km.

Hennes mål är att bli snabbare på alla distanser och att inte drabbas av skador. Att inte glömma bort rörlighet, styrka och balansträning om man vill hålla sig skadefri är något hon tycker är viktigt och gärna vill påminna andra om.

Gillar att inspirera andra

För Elmina är det viktigt att inspirera andra till löparglädje, och hon anordnar lopp, Häv & Gräv VikboVändan och Run of Hope, löpgrupper och löpevent som LöparLördagDeluxe ett par gånger om året. Hon ingår i ASICS FrontRunner, en löparcommunity som syftar till att inspirera andra till rörelse.

– Hjälp någon annan att prestera bra på ett lopp genom att vara farthållare och peppare. Du får troligtvis tillbaka mycket glädje och energi till din egen träning, tipsar Elmina.

Som småbarnsförälder har det stora stödet från man och föräldrar betytt mycket i hennes idrottssatsning.

– Din fritid är begränsad, gör något du tycker är roligt mestadels av tiden. Har du barn, involvera dem i din träning, vi vuxna är förebilder och barnen tar efter oss, säger hon.

Kosten är viktig för henne då hon försöker leva som hon lär. Sömnen och träningstiden kan hon inte alltid styra över som småbarnsförälder, men maten planerar hon väl. Inför lopp dricker hon RÅ Rödbetskoncentrat eftersom hon tycker att det gör henne mer uthållig. Dessutom gillar hon RÅ Ingefära och dricker det för att hålla sig frisk. Vid festliga tillfällen dricker hon gärna RÅ Blåbär.

September 16, 2020
Senaste artiklarna
© WellNOx Health AB (556961-4489). Hagagatan 4, 602 15 Norrköping.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.