Till toppen

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 499 kr

Fri hemleverans när du handlar för minst 1000 kr

Andreas Sand

Andreas Sand

Andreas Sand

Instagram Blogg

 

Hinderbanelöpare, egenföretagare och familjefar. Vill sprida intresset för sporten. Kastar sig gärna in i nya saker vilket ger en fulltecknad kalender.

Andreas har provat många idrotter, som orientering, skytte, judo och karate. Efter ett uppehåll när barnen var små började han med karate igen. Konditionsträning var nödvändigt för att bli bra, men löpträningen var tråkig, tyckte Andreas. Av en händelse upptäckte han hinder­löpning - det var kul, och Andreas fastnade för det. Hinder­löpning, eller OCR, är bra träning för hela kroppen.

Även om Andreas tävlar har fokus flyttats från egen resultatinriktad satsning till att sprida intresset för sporten och den gemenskap den ger. I det ingår bygge av egen hinderbana för att förbättra lokala träningsmöjligheter och att hålla OCR-träningsgrupper och löpgrupper som Licensierad Obstacle Training-instruktör.

Hans personliga mål är just nu att bli en snabbare, bättre och mer uthållig löpare.

Det ska vara kul att träna, tycker Andreas. Det är lättare att ta sig tid att träna om det är roligt. All rörelse är bra och det är viktigt med bra mat. Det inbegriper RÅ-juicer, menar Andreas som dricker RÅ Rödbetskoncentrat, RÅ Balans och RÅ Ingefära.

 

INTERVJU MED ANDREAS (2017)

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Jag har nog alltid tränat sedan barnsben. Provat många idrotter. Orientering, skytte, judo, karate bland annat. Jag har aldrig riktigt fastnat för lagidrott. Aldrig spelat fotboll i lag till exempel. Jag hade ett uppehåll med träning under tiden när barnen var små. När de sedan växte upp ville de prova på karate och då följde jag med.

Jag hittade tillbaka och körde stenhårt med karate ett antal år. Jag insåg snabbt att om jag skulle bli bättre och utvecklas som karate-ka var jag tvungen att kombinera karateträningen med mer konditionsträning. Jag började springa. Det var skittråkigt.

När jag sedan klev in i yngre medelåldern och insåg att jag inte blev yngre så ville jag hitta nya vägar och nya utmaningar. Jag satt och surfade en kväll och snubblade över ett konstigt lopp i Stockholm. Det hette Tough Viking och man skulle inte bara springa utan även forcera hinder på vägen. Jag fastnade direkt. Har inte några planer på att sluta med detta på länge.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Hinderbanelöpning, eller OCR som det kallas, tilltalar mig av den anledningen att man inte bara springer utan även måste ha styrka och teknik för att övervinna hindren. Hindren gör löpningen roligare då man bryter av och inte bara springer på. Samtidigt är det grymt bra träning för hela kroppen. Allt från greppstyrka, core-styrka och kroppskontroll till explosivitet och uthållighet i löpningen.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Mitt enda bekymmer inom denna gren har varit den fantastiska utvecklingen av idrotten samtidigt som jag har gått in i Master­klassen. Deltagarna har blivit yngre, fler och mycket bättre. Detta innebär att om man vill vara med och fajtas så måste man satsa helhjärtat. Är man dessutom egenföretagare och familjefar så räknar jag mig idag som elit­motionär.

Oväntade positiva erfarenheter?

OCR har gett mig massor med nya vänner, träningskompisar, utvecklingsmöjligheter och reseerfarenheter. Jag kommer aldrig glömma 2015 då jag både var i England och sprang Europas största OCR-lopp, Rat Race Dirty Weekend, och sedan även fick möjligheten att springa ett islopp på Torne älv i Juukkasjärvi. Där gick loppet rakt igenom det världskända Ishotellet.

Vad har du för mål i din satsning?

Mitt mål har på senare år förändrats något. Att gå ifrån egen resultatinriktad satsning till att mer fokusera på att sprida sporten och gemenskapen till andra intresserade. Jag har byggt/bygger en egen hinderbana då riktiga och allmänna träningsmöjligheter fortfarande saknas lokalt. Jag har utbildat mig och är en av de första som blev Licensierad Obstacle Training-instruktör. Jag håller OCR-träningsgrupper och löpgrupper. Personligen ligger mitt fokus just nu på att bli en snabbare, bättre och uthålligare löpare. Mycket löpträning just nu.

Dina övriga intressen?

För övrigt så hinner jag inte med så mycket annat. Familj, jobb, träning. Det är så min vecka ser ut ...

Jobbar du? Med vad i så fall?

Driver ett eget företag som renoverar och servar industriella växellådor.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Under den senare tiden av mitt aktiva liv har intresset för mat och naturliga produkter vuxit. Jag är av uppfattningen att man skall äta normalt och inte stoppa i sig en massa konstgjorda saker. Det är OK för att "toppa upp" men skall aldrig ersätta en normal kost. Men då man nästan tränar på elitnivå behöver kroppen lite extra hjälp. Jag fastnade för RÅs produkter då de även har en lokal koppling.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Efter att ha provat RÅ-produkter själv så beslöt jag mig för att kontakta Wellnox. Ni gav mig möjligheten att testa produkterna fullt ut och det har gett resultat. Dock inget vetenskapligt mätt resultat kan jag väl medge. Men att känna att kroppen får mer ork, att man blir piggare och att konditionsträningen ger resultat både på syreupptagning och uthålligheten får ni bara helt enkelt ta mig på orden. Jag är av den bestämda uppfattningen att dessa pressade rödbetor ger min kropp en turboeffekt.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Min uppfattning om träning är att det ska vara roligt. Annars kan du strunta i det. Hitta något som du tycker är roligt. Då kommer du att tillåta dig själv att ta dig tid och prioritera din tid för att hinna med. Det spelar ingen roll om det handlar om OCR, ultralöpning eller pilbågsskytte. Alla former av rörelse är bra. Det ena leder till det andra och vips så har man skaffat sig en vana ...

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Ät mat! Ät bra mat! Strunta i allt vad dieter och bantningstips heter. Träna hårdare och ät bra mat. Drick RÅ! ;)

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Jag försöker att säga JA till så mycket som möjligt. Det har inneburit en massa problem i min kalender men har samtidigt också gett mig många oförglömliga ögonblick, möten och möjligheter. Jag försöker att kliva ur min egen box så ofta tillfälle ges och testa nya saker och möta nya människor.

September 16, 2020
Senaste artiklarna
© WellNOx Health AB (556961-4489). Hagagatan 4, 602 15 Norrköping.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.