Alkoholfri glögg utan tillsatt socker
Härligt varma och kryddiga drycker är en stor favorit för oss när det börjar närma sig juletid. Vi på RÅ vill bjuda på ett litet glöggrecept i all sin enkelhet. Basen består av RÅ Rödbetskoncentrat och Blåbär, sedan har vi smaksatt med nejlikor, ingefära och kanel.
Du behöver
- 1/2 flaska RÅ Rödbetskoncentrat
- 1/2 flaska RÅ Blåbär
- 1 påse glöggkryddor
- Några skivor färsk ingefära
Gör såhär
Häll RÅ Rödbetskoncentrat och RÅ Blåbär i kastrull. Tillsätt glöggkryddor och hetta upp till max 80 grader, på så sätt bibehålls näringsämnena i juicen till större del. Låt sedan sjuda på låg värme under lock i en timme. Lägg i den färska ingefäran och låt sjuda en stund till. Vi lät det stå och dra en halvtimme extra.