Varför pastöriserar ni era produkter?
Genom att pastörisera våra produkter ger vi dem en hållbarhet på över ett år, vilket innebär att vi kan minska vårt svinn radikalt. När vi pastöriserar våra juicer gör vi det på ett sätt som bibehåller så mycket av näringsämnena som möjligt. En vanlig missuppfattning är att alla näringsämnen påverkas negativt vid pastörisering. Det är långt ifrån sant! Även om vissa vattenlösliga vitaminer, som folat och vitamin C, kan minska något i samband med pastöriseringen, påverkas flera viktiga näringsämnen inte alls.
Här kan du läsa mer om hur vår pastörisering går till och vilka näringsämnen som påverkas →
Vi får ibland frågor om varför vi heter RÅ eller använder ordet råsaft när våra produkter är pastöriserade. Råsaft är egentligen samma sak som juice, det är en skyddad term som bara får användas om produkter som består till 100 % av saft från frukt, grönsaker eller bär. Varumärkesnamnet RÅ är en anspelning på ordet råsaft. Vi har inte för avsikt att vilseleda och vi skriver tydligt på våra förpackningar och i alla produktbeskrivningar att våra produkter är pastöriserade.
Behöver du mer hjälp? Kontakta kundtjänst.