Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 150 kr

Nyhet: Fyndhörnan! Fynda bland produkter med kort datum. Just nu: shots från 5 kr/st! Till Fyndhörnan→

Per Åhlin

Per Åhlin

Per Åhlin

Instagram Facebook

 

Gillar tuff löpning, simning och cykling. Tycker det är kul att träna tillsammans med likasinnade. Har druckit RÅ rödbetsjuice i många år.

Per spelade fotboll i yngre år men skaffade hund och började löpträna med den. Löpning är i grund och botten hans huvudgren även om han på senare år även simmar och cyklar.

Han har sprungit flera marathon i Vancouver, Berlin, Barcelona, Rotterdam och Prag samt några trail- och bergsmarathon. Dessutom har han sprungit några ultralopp, bland annat Laugavegur ultra-marathon (55 km) på Island och Squamish 50 (80 km) i Kanada.

2015 gjorde Per sin första ironman i Kalmar, det vill säga en triathlon­tävling som består av 3,8 km simning, 18 mil cykel och 4,2 mil löpning. På senare år har han ägnat sig åt ultralöpning och swimrun, en äventyrlig tävlings­form där man tävlar i par och simmar och springer om vartannat - man simmar alltså i skor och springer i våtdräkt.

Nästa säsong, 2018, kommer Per att göra comeback inom triathlon och återigen köra Ironman Kalmar. Men eftersom han tycker att det är så otroligt kul med swimrun kommer han att delta i några sådana tävlingar även nästa år.

Per jobbar som kommunikatör med pressansvar på Länsstyrelsen Östergötland. Innan dess arbetade han som journalist under cirka tio års tid.

Fritiden ägnar Per inte oväntat mestadels åt träning. Han är aktiv i Linköpingsklubben IK NocOut.se, leder olika typer av löppass och är med i ledningen för löpsektionen. Han är även coach i Runacademys löpargrupp i Linköping.

Att resa och att laga vegetarisk mat gillar han också. Om RÅ rödbetsjuice säger han: "Jag tror verkligen att det bidrar positivt 'på riktigt'".

 

INTERVJU MED PER (2017)

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Som barn och tonåring var fotboll min stora passion trots att jag inte var någon större bollbegåvning. I samband med min värnplikt blev jag hundägare och började då att springa mer och mer för att fysträna min hund. Jag började sedermera springa lopp och därefter var bollen i rullning igen, så att säga.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Efter att ha börjat träna och tävla för Linköpingsklubben IK NocOut.se år 2012 blev jag först inspirerad att börja cykla landsväg, senare lära mig crawla och slutligen testa triathlon. Därefter började jag med swimrun, vilket passar mig eftersom jag trivs bäst i naturen och när tävlingarna blir äventyrliga.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Att lära sig crawla i vuxen ålder har varit svårt och tidskrävande. Inom triathlon förlorar man inte så jättemycket på att vara relativt svag simmare, men i swimrun tillbringar man nästan lika mycket tid i vattnet som på land och då gäller det att behärska båda elementen.

Oväntade positiva erfarenheter?

När jag flyttade till Linköping år 2008 hade jag först svårt att hitta kompisar utanför jobbet. Att gå med i en idrottsklubb har gett mig ett helt annat socialt liv och möjligheten att möta likasinnade.

Vad har du för mål i din satsning?

Jag vill fortsätta att spränga personliga gränser och se vad kroppen är kapabel till. Det finns alltid någon utmaning som är snäppet tuffare än vad du redan har klarat av. I mitt fall har jag exempelvis gått från halvmaraton till maraton, från ironman till trailultralopp på 80 kilometer och senast Ötillö, även kallat VM i swimrun.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Det finns många klubbkamrater som har inspirerat mig till att testa nya utmaningar. Det är många gånger som jag har tänkt "om hen klarar av det så kan jag göra det".

Dina övriga intressen?

Jag tycker bland annat om att resa och laga vegetarisk mat.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Jag jobbar som kommunikatör med pressansvar på Länsstyrelsen Östergötland sedan i april 2017. Tidigare har jag jobbat som journalist i cirka tio år.

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag har druckit RÅ rödbetsjuice i många år, framför allt som uppladdning inför viktiga lopp. Eftersom jag gillar produkterna har jag inga problem med att marknadsföra dem. Därför kontaktade jag er.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Jag dricker som sagt alltid RÅ rödbetsjuice inför viktiga lopp och har absolut känslan att det hjälper. Även om det bara skulle vara en placeboeffekt är det inte att underskatta, men jag tror verkligen att det bidrar positivt "på riktigt".

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Våga träna lågintensivt! Om du vill träna mycket går det inte att köra hårt hela tiden. Mycket lugn distansträning, gärna i kuperad terräng, har gjort att jag utvecklat löpningen och hållit mig skadefri i många år trots hög träningsmängd.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Gå med i en klubb, löpargrupp eller skaffa något liknande träningssällskap. Det blir så mycket roligare och mer motiverande.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Många idrottare kör enligt konceptet "train low – compete high", det vill säga att de äter liten mängd energi under långa träningspass för att få större effekt av energin på tävlingar. Jag kör snarare enligt konceptet "train high – compete higher". Detta för att min kropp ska vara van vid att ta emot energi på tävlingsdagen. Det är väldigt vanligt att idrottare får problem med magen under långa tävlingar, men det har aldrig hänt mig och jag tror att den "hemligheten" är anledningen.

September 17, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.