Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 350 kr

Boxkampanj -25 % – gäller alla juicer med ingefära! Till kampanjen→

Melina Andersson

Melina Andersson

Melina Andersson

Instagram

 

Stark kanotist med målet att ta sig till OS.

Efter att ha provat många olika idrotter fastnade Melina för kanot. Hon ville bli stark och få en utmaning, och det såg klubbens dåvarande tränare till att hon fick. Snabbt insåg hon att kanot var en sport som kräver mycket träning, både på vattnet och inne i gymmet.

Melina började elitsatsa som 15-åring. En vanlig träningsvecka består av 2–3 pass per dag, mest paddling men även gym och löpning, på söndagar vilar hon. Det var hennes mamma som tipsade om RÅ, och nu dricker Melina RÅ Rödbetskoncentrat för att öka uthålligheten ytterligare och RÅ Ingefära för att hålla sig frisk.

I kanot kan man tävla i k1 (ensam), k2 (2 personer), k4 (4 personer) och nu även k2 mix (1 kille och 1 tjej). Melina tävlar för Bråvikens kanotklubb. Hon är numera etablerad i landslaget och har deltagit i VM, EM, för-OS och världscuper.

Hennes främsta meriter är brons i U23-EM på k1 500 m, världscupsguld i k2 mix 200 m samt ett flertal SM-silver och -brons. Hon vann även samtliga junior SM-guld i k1 under sin tid som junior. Att ta sig till OS i Paris 2024 är hennes stora mål.

Melina gick gymnasiet på 4 år för att ha tid med både studierna och långa träningsläger i USA under vintersäsongen. Nu pluggar hon halvfart på universitetet vid sidan av sin elitsatsning. När hon inte tränar eller tävlar tycker hon om att träffa kompisar och att spela gitarr eller tv-spel.

Juni 21, 2021
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.