Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Råvaror från naturen

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Fri frakt från 150 kr

Nyhet: Fyndhörnan! Fynda bland produkter med kort datum. Just nu: shots från 5 kr/st! Till Fyndhörnan→

Marcus Åberg

Marcus Åberg

Marcus Åberg

Instagram Blogg

 

Att träna med kontinuitet och ha balans i livet är vägen mot målet att bli bättre och bättre, tycker Marcus, som nu satsar särskilt på marathon.

Marcus fastnade för löpning efter att ha sysslat med olika idrotter under uppväxten. Som junior tävlade han i medel­distans, men efter en skade­period började han springa längre distanser - från 5 000 m och upp till först halv­marathon och sedan även marathon. Han springer både på bana och landsväg.

Under 2017 kom han 7:a på 10 000 m i SM, han sprang halvmarathon i Sverige med topp-10 som resultat och blev 6:a i marathon i Sverige. På Frankfurt Marathon slog han sitt personbästa och blev näst bäste svensk i mål.

Efter några år i Stockholm har nu Marcus, tillsammans med sin sambo, flyttat tillbaka till Norrköping, men han tävlar fortfarande för Hässelby SK.

Marcus nuvarande mål är att komma med i EM-laget och springa marathon i Berlin, och han vill förstås bli så bra som möjligt oavsett om han åker till Berlin eller inte. Att fokusera på en individuellt anpassad träning kommer att ta honom långt. Han vill också se vad RÅ-juicerna kan göra på vägen.

 

INTERVJU MED MARCUS (2018)

Hur blev du intresserad av idrott överhuvudtaget?

Jag har alltid haft ett intresse för idrott då jag redan som liten spelade fotboll, bandy och tennis, gick i dans och även provade på skytte. Men det var inget för mig. Till slut blev det så att jag valde friidrott, och löpning, då det helt enkelt var så att där var jag ganska duktig. Det gjorde också att det var väldigt roligt. Så för mig har det alltid varit självklart att hålla på med idrott. Det kommer nog från mina föräldrar.

Varför valde du just det fältet inom idrott?

Länge var det fotboll som var nummer ett för mig men sedan insåg jag någonstans att en individuell idrott passade mig bättre. Då hade jag bara mig själv att förlita mig på, och kunde själv sätta upp mål för mitt idrottande. Sedan föll det sig väldigt naturligt att det blev löpning eftersom jag var duktig.

Svårigheter/bakslag du har mött?

Efter gymnasiet hade jag börjat satsa ännu mer på löpning och var med i LiU Elitidrott och allt såg väldigt ljust ut för mig som löpare. Då kom skadorna. Två säsonger var jag borta från löpningen, men jag försökte träna andra saker bara för att hålla igång. Träning måste jag ha men länge såg det ut som att det var slutet för min löpning, men där föddes också en glädje i att springa igen. Sedan dess har det bara gått framåt.

Oväntade positiva erfarenheter?

Alla dessa fantastiska människor som jag träffat och fått lära känna genom mitt idrottande. Det är fantastiskt med allt stöd man får från alla dessa!

Vad har du för mål i din satsning?

Att bli så bra som möjligt och att en dag få springa i landslaget. Det skulle vara otroligt stort för mig.

Finns det någon som hjälpt dig speciellt mycket eller som är din inspirationskälla?

Jag måste säga Mustafa Mohammed, för det var honom jag såg upp till när jag började. Nu får jag möta honom på tävlingar och det är helt magiskt! Har aldrig träffat någon som är så trevlig och ödmjuk som han. Han är en stor inspirationskälla för mig.

Dina övriga intressen?

När jag inte tränar umgås jag mycket med min sambo Elin, som även hon tränar en hel del. Men när vi inte tränar äter vi goda middagar, spelar spel, är iväg på resor och bara njuter av livet tillsammans. Hon betyder väldigt mycket för mig. Sedan blir det mycket fotboll då jag älskar IFK Norrköping och alltid har gjort det.

Jobbar du? Med vad i så fall?

Tidigare jobbade jag på Löplabbet i Stockholm vilket passade mig perfekt. Efter 4 år där har jag nu börjat jobba på DSV Road i Norrköping där jag jobbar på deras kundtjänst. Trivs väldigt bra!

Hur fick du först veta om våra produkter och sedan kom på att kontakta oss?

Jag har läst en del om era produkter och även provat det i samband med tävlingar ibland. Har känt av att det gett mig en boost i träningen när jag använt era produkter. Sedan blev det i samband med att jag flyttade hem till Norrköping som jag tog kontakt med er. Nu hoppas jag att era produkter kan hjälpa mig att nå fram till mitt mål.

Upplever du att våra produkter hjälper dig med din hälsa och/eller träning? I så fall hur?

Nu har jag inte hunnit prova så länge, men de gånger jag har provat innan har det fungerat väldigt bra.

Vad skulle du ge för råd till dina "följare" om din erfarenhet?

Att ge träningen tid. Många idag vill ha resultat snabbt genom att träna mycket under en kort period för att sedan inte träna något alls. Träning tar tid. Och det är resan fram till sitt mål som är det fina skulle jag säga. Stressa inte.

Några ytterligare tips du vill dela med dig av om din träning?

Här är det samma sak igen. Att hela tiden tänka långsiktigt och se till kontinuiteten man har i träningen. Det tar tid att komma fram till sitt mål men då är det bara njuta av resan dit.

Någon "hemlighet" som gör skillnad i din karriär som idrottare?

Försöka hitta en bra balans i livet. Mår man bra i resten av livet blir man också en riktigt bra idrottare. Det är ett motto jag lever efter i alla fall.

September 16, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.